Ny vecka, nya utmaningar!

Japp, Måndag idag. Och mycket som händer just nu.
Inget positivt återbesök hos ortopeden i fredags. Blir operation, nu på onsdag. Sen är livet mycket ovisst, allt hänger på vad/om de hittar nåt. Skit skit skit!

Sommaren närmar sig med stormsteg, igår spenderades kvällen hos Elin i Bredåker för att bygga sommarhage.




Apans sjuttielfte nya sadel kom idag, den gamla var ju sned i bommen! Men den här är ok, nystoppad och nykollad. Jag sitter bra i den, och den är svart! Så det så!

Har bokat tid hos veterinären för Apan också, främst kolla hennes rörelsestörning i galoppen, men också gynundersöka henne för att se om nåt där kan vara problem. Visar det på nåt som hindrar start på ryttarspelen blir det en vaccination också när vi ändå är där.


middag för 2. ;-)

Som sagt, vet inte idag hur närmaste tiden ser ut. Bara gilla läget som är nu och se tiden an...

Startar upp...

...med en ny vecka idag! Måndag, och idag går jag tillbaka till jobbet! 
Var och tog bort gips nr 2 i torsdags, samt fick svar på MRT:n jag gjorde förra måndagen. Sprickan i båtbenet har läkt över förväntan, så den var inte stor, och satt på RÄTT ställe. Därför åkte gipset av! Tyvärr slutar vi inte där, Magnetröntgen visar även på ligamentskador + att jag faktiskt har rätt ont fortfarande. Så nu ska handen börja användas, till smäörtgräns, och så får vi se hur det blir. Har en stödskena på nu, och på fredag ska jag på återbesök och träffa en handkirurg. Ev är det så att handen måste opereras, men det håller vi en tumme att jag slipper va???
 
Där var den ren iaf...
 
Handen ska ju igång och användas nu, så i helgen har jag RIDIT! 2 jättebra, roliga, härliga ridpass på min fina älskade Apache. Lör sällskapade vi med Elina och Kostas. Bränslanbanan och skuttade lite, hoppade bank och vattengrav, klättrade och galopperade uppför skjutbanebacken. Härligt väder var det, och ridturen var också jättehärlig!
Igår när det var söndag så red jag upp till klubben och red ett kortare pass i stora paddocken. Vi har inte ridit där sen i höstas, och då kunde hon inte uppföra sig riktigt.. Igår var hon jättefin, rullade bara på, drog ingenstans utan var med mig hela tiden! Jätteroligt! 
Det var ganska varmt ute, därav blev inte passet så långt. Dessutom är jag ju såklart jättesvag i höger hand, så jag får inte igenom allt jag vill samt att jag inte orkar hålla så länge. Men hon var jättefin ändå!
 
Elin rider hästan idag, och imorron är det dressyrträning! 
Min fina! <3
 
 

Ännu en vecka slut...

Och jag har inte haft så mycket motivation att blogga...
 
Tisdag red jag dressyrträning med Hästan. Gick sådär, men vi kämpade på så gott det gick. Kändes ok iaf.
Onsdag red Elin, ett pass på ridbanan. Torsdag vilade Apan och Fredag gick hon ett ordentligt back-pass med Elin tillsammans med Malin och Gromit.
I helgen har jag tvingat Gromits medryttare Ylva att hoppträna med Hästan. Gått bra, Apan var pigg och glad. Lite stressig igår, lugnare och mer fokuserad idag. 3 dagar med ordentligt jobb, imorron ska Elin och Apan hitta på nåt! :-)
 
Förra helgens träning.
 
I fredags var jag och röntgade handen igen. Såg bra ut, men lite frågetecken, så blev nytt gips och Magnetröntgen imorgon. Håll tummarna att jag slipper gipset sen!
 
 

Tisdag morgon!

Jag har varit och släppt ut hästarna på morron. Fick göra det själv då Elin inte hade tid att hjälpa mig idag. Hade dessutom tidspress eftersom jag hade en buss att passa... Vanligtvis den här tiden på året kör jag ju moped och kan komma och gå som jag vill, men kan ju inte det pga handen...
Iallafall, det blev lite "snabba ryck". Det som tog/tar mest tid just nu är att ge hästarna mat inne + i hagen samt fylla vatten. Jag får inte in handen + hinken genom foderluckan i boxarna, så måste öppna alla och gå in. Och både hösäckar och vattenkanna måste jag bära en och en. Men c:a 40 minuter tog det allt som allt. Smidigt, eller hur?
 
Ikväll är det dressyrträning, men vet inte om jag kan rida... Är liiiite försiktig efter Söndagen. Vill inte behöva ha handen på det här viset längre än nödvändigt, så funderar på om jag ska låna ut Hästan till någon ridsugen som vill rida henne på dagens träning...
 
Min Bästis! <3
 
 

Bildbomb!

Lägger ut alla bilder från igår.













Visst är hon fin och duktig min lilla häst?

Dumt!

Myckjet dum idé att hoppträna igår... idag är handen SVÄLLD, gipset sitter som ett korvskinn. Ogillar, men får såklart skylla mig själv. Blir att ta det MYCKET piano de närmaste dagarna...
 
Min fina!
 
Under kvällen kommer fler bilder från gårdagens träning ut! :-D
 
 
 

:-D

Fick lite bilder av en kompis frpn dagens träning! :-) Här får ni ett smakprov:




På ett ungefär kan man säga:
1. Jag är Sveriges sämsta sjukling!
2. Jag har världens bästa Hästa! ♥

Lägger upp resten av bilderna senare!

Hoppträning!

Japp, idag blev det hoppträning för jane. Har varit i valet och kvalet hela veckan om jag skulle våga med handen. Tog chansen och det gick utomordentligt bra. Nu var det ju kanske inte en träning där vi båda tvunget skulle ge 100% på höjden och längden, utan vi tränade lite bana, tränade på de moment som VI behöver träna på. Det som blir svårt och det som är kämpigt. På en bra hinderhöjd.
Och jag är stolt, min fina Apache har idag hoppat 3-kombination för första gången! Vanlig kombination har varit det jobbigaste som finns, men idag glänste hon och tog en 3:a hur bra som helst! Jag är supernöjd med dagens träning, och jag hoppas min häst är det också!
 
Arkivbild.
 
Nu måste vi börja trappa upp lite till med hoppningen, ryttarspelen närmar sig med strormsteg!
 
 
 

Lördag!

Och hade allt varit som vanligt hade jag varit på jobbet nu! Men nu är det ju som det är, och jag är gode less på att göra ingenting!
Fått kalelse till röntgen igen, på fredag. Hoppas på det bästa givetvis. Tyvärr känns handen lite sisådär, den värker oerhört mkt till och från.... Så vi får se vad som sägs, men håll en tumme iaf!
 
Igår hade jag stallhäng med Kicki! Vi gjorde sällskap ner till klubben och red i paddocken. Apan var snäll och fin, men blev väldigt stark och på när hon fick galoppera över en bom. Kicki red Cazphian, och han skötte sig bra.
Hemma i stallet sen matade vi hästarna och sen mockade vi storhagen. Eller, Kicki mockade och jag tittade på och brände gräs.
Rolig form av hagmockning!
 
Kicki är ju min hopptränare, men också min mentor. Av henne får man alltid bra feedback(även om hon oftast är brutalt ärlig) och tips och råd. man bör lyssna på det hon säger, för hon har oftast rätt! Av henne har jag fått mycket hjälp med mitt kossfärgade lilla sto!
Jag tror jag har sagt det förut, men jag har TUR som har så mycket bra hästmänniskopr runt mig!
 
Snart ska jag åka iväg till stallet och kika på lite hoppträning. Jane kommer ju i helgen, och jag har för avsikt att rida ett pass imorgon. kanske inte blir, får se vad handen tycker. men mitt mål är att genomföra ett pass!
Idag sköter Elin Apan, men jag tror jag ska åka dit och göra lite stallfix...
 
 

RSS 2.0