Suckar och tömkört!

Ja, tar de roliga först. Jag fick hjälp av Lisa att tömköra Dumlegubben idag. ;-P Jag kan tömköra, men är längesen vi gjorde det med Dumleman, och man kan behöva vara 2 när man gör det... Det gick iaf toppen, när han kommit på vem som bestämde. Vi gick en sväng "runt kvarteret" i skritt och tränade på att stanna och gå fram, och sen gick vi in på longervolten utanför stallet och lär honom springa av sig. En mycket duktig kille! :-D
 
I våras, med Eveline på ryggen. ;-P
 
Dagens stora SUCK går till FÅNG!
Förra sommaren hade ridskolans hästar gått knappt 2 veckor på bete innan vi fick rycka ut och hämat hem en ponnydam som fått lite för mycket av det goda. Chira, som hon heter, tillbringade sedan de närmaste 9 månaderna i sin box, men är nu back on track igen och rids för fullt denna sommar för att hålla igång och inte få återfall.
Idag har vi plockat in en av ridskolans ponny-pojkar pga att han sett "knäpp" ut i benen. och mycket riktigt, sågbocksställning och mkt värme och puls i hovarna. Tappade upp ett vattenbad i vattenspiltan där han fick stå ca 1 timma, gav lite metacam och ställde in honom i en box. Nu håller vi tummarna för att det bara blir BÄTTRE! det är inte alls lika mycket som Chira hade förra sommaren, utan han har nog en lättare känning, men det är allvarligt iallafall! Hoppas nu bara att vi gjorde allting i tid!
 
Fina Chiran! <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0