Valborgsmässoafton...

...och idag har jag ridit min häst!
Gick helt ok, kan hålla i tygeln någorlunda, och sen var det bara att tuta å köra. ;-) Lite försiktigt givetvis, men det verkar Apan helt med på. Än så länge iallafall...

I övrigt händer inte mycket just nu. Ska iväg och mata hästarna på en timme, sen blir det nog hemmakväll framför TVn.



Ha en bra valborg, Ta det lugnt. ;-)

Morgonstund har guld i mun...

...Tänkte jag INTE när klockan ringde kl 6 imorse. men, hästarna vill ut, och då är det bara masa sig upp...
 
Kostas hade en släng kolik igår kväll, men nu på morgon var han pigg, sur och hungrig. Precis som det ska vara! ;-)
Elin mötte upp i stallet och hjälpte mig med det jag inte kan själv + snöra ut hästarna.
 
Dagens ridpass blev i ridhuset. Elin och Apan fick rida ett mellanhårt dressyrpass, medans jag stod på backen. Apan skötte sig bra, förutom att hon hela tiden med flit försöker få Elin ur balans så hon slipper jobba. ;-) Mycket stel i höger idag, men på slutet släppte det! Hon har ju gått i skogen lör och mån , och så bara en liten prommis på söndagen, så jag kan tänka mig att hon var lite stel pga det.
Iallafall var Elin nöjd med dagens pass och så verkade även Apan. Idag var hon så lugn och fin i stallet, kanske munkpepparn som börjar ge verkan? Iaf, stod hon lugnt och fint och myste medans vi gjorde iordning henne.
 
 
 
Imorgon tänkte jag testa och kolla om jag är ridbar. Dels behöver vi sätta lite fart med Lilja, men dessutom så är det hoppträning på söndag, och den vill jag absolut inte missa! Så håll en tumme är ni snälla.
 
 
 
 

Måndag!

Och en ny vecka.
Igår kväll satt jag på Akuten i c:a 6,5 timma. Handen röntgad och gipsad. Stark misstanke om en spricka i båtbenet. Syntes inte på röntgen, men behöver inte alltid göra det tydligen...

Känns iaf bra med gips, för handleden hålls stilla, och det var det största problemet förut...
Men det är jävligt klumpigt, och till en början är man ju otroligt handikappad! Hoppas jag vänjer mig fort så jag kan röra mig mer obehindrat...
 
Var och gav hästarna middag, och då konstruerade jag en egen "outfit" till gipset:
En plasthandske med avklippta fingrar för att skydda mot väta, och sen en vanlig avklippt strumpa för att skydda mot smuts. Dock rök plasthandsken rätt fort, eftersom det blev lite kondens i den och gipset blev mjukare där det är som tunnast. Men strumpan ska jag använda, ger ju iaf lite skydd...
 
Sjukskriven 3 veckor, kan inte göra i princip nå just nu. Längtar efter att rida...
 
 
 

Lördag!

Solen skiner, det är varmt och härligt vårväder. Som gjort för en härlig skogstur! Vilket alla andra säkert gör idag, men inte jag/vi. :-(
Handen gör fortfarande ont, så fort jag inte har den lindad. Inte hela tiden, men när jag rör tummen, lyfter tyngre saker samt ordentligt jävla ont när jag böjer i handleden, speciellt när den böjs bakåt... Hade nog kanske behövt röntga den, men INTE på en helg... jag klarar mig tills på måndag.
 
Under tiden behöver jag ju då, som ni förstår, någon som motionerar mitt fina sto. Och som tur är så har jag det! Igår var en kompis till mig och provred, hon har haft häst förut, och vi har umgåtts mycket i stallet under åren. Det är också hos henne som Gromit och Apan ska gå på bete i sommar.
Funklade jättebra, Apan verkade trivas, och Elin verkade gilla Apan. och för mig känns det också skitbra, en vuxen människa som vet vad hon håller på med, och som kan rida och förstår hästar. Kan det bli bättre? (Jo, Celise var en klippa, för de egenskaperna kan man inte hitta hos vilken hästtjej som helst, och jag tror att Apan passar bäst till sånna ryttare som gillar när det händer saker hela tiden! Och sånna ryttare växer absolut inte på träd.)
 
Självklart fick Elin provrida och provhoppa med damen. Tog en liten film, här ser ni den:
 
Jag tyckter det ser bra ut. Apan är ju lite på, längesen det stod hoppning på schemat nu... och Elin har visserligen inte ridit på c:a 2 år, men det är ju som att cykla! och Apan kommer få henne i trim på ett nafs! :-D
 
Elin rider även ikväll, och ev ska jag longera Apan imorgon.
 
 

KLANTIGT!!!

Jobbat natt inatt, och på vägen hem imorse ramlade jag, på plan mark! Höjden av klantighet antagligen. Tog emot mig med höger hand, gjorde ont som fan, och nu är handleden typ blå... Blir viloläge för handen.. Inge jobb å inge rida. :-(
Så idag får Apan vila, och imorron kommer en tjej och ska provrida, så får hon gå ordentligt då iaf. Håller en tumme att jag ska fixa rida för Frida på Söndag!!!
 
Så såg handen ut när jag vaknade nu på em...
 
 

Onsdag!

och nu tror jag att min häst fått nästa "knäpp"! Hon var ju som sagt toppenfin igår träningen, och på dagens skogstur var hon minst lika underbar! Hon som brukar truta, gasa järnet och skutta på stället var istället mjuk och följsam, lätt i tygeln och mycket följsam!
Då skiter jag i att jag fick sitta av och leda henne genom tunneln, det är en piss i mississippi egentligen...

Nu väntar jag på middag, sen ska jag åka på jobbnatt!

omg...

Just hemkommen från stallet, och ska bara skriva en rad. Dressyrträningen ikväll gick förjävla bra, Apan var lugn och arbetsvillig! Härlig känsla som fan, precis vad jag behöver!




Provade lägga på nysadeln och den verkade sitta helt ok. imorgon ska jag prova rida i den också!

Nu blir det sängen. sovmorron inför nattjobb imorgon.♥ Ger hästarna middag också! :-)

Världens Bästa!♡♥♡

Dressyrtävling 21/4

Igår var det alltså hemmatävling idressyr, och Apans dressyrdebut. Vi har tränat massor, jag och Apan och Åse. Vi har tränat alla delar av programmet, men lagt mest krut på travdelen eftersom skritten och galoppen är ju som de är... I skritten går hon iväg + taktar, och där gäller det väl bara att rida med henne och hoppas att hon inte är för laddad. Hoppas på lite tur alltså.
Galoppen är ju som den är, i vänster galopp så skjuter hon ryttaren till höger och byter bak när man kommer åt henne för mycket. I höger galopp går det bara fort + att hon byter på diagonalen.
Precis det som hände på tävlingen. Travprogrammet är jag nöjd med, förutom att hon kunde ha slappnat av lite mer och kommit mera framåt neråt med snoken, men takten är fin, och hon lyssnade. Vi hade några fina moment.
 
Min största rädsla, som för övrigt kom bara i lördags, var att hon skulle tvärnita och vägra ens gå in på banan. men mina farhågor visade sig vara helt obefogade. Apan verkar gilla att tävla faktiskt. På tårna, men inte några negativa responser i tävlingssammanhang så långt.
 
Här har ni filmen. Enjoy! :-)
 
 
 

Hej å hå!

Nu har det gått ett tag sen jag bloggade sist. Har mycket just nu som händer you know...
 
Igår hände det myckewt. Apan och jag gjorde debut på dressyrbanorna. Anmälde och blev reserv till våra hemmatävlingar i dressyr för typ en månad sen, och trodde inte jag skulle få vara med, men tji fick jag! 

Vi har tränat som attan inför tävlingen, mycket krut har lagts på dressyren de senaste 2 veckorna. Och vi har ju turen att ha BÄSTA dressyrinstruktören Åse som kan ställa upp och coacha! Annars hade jag nog inte haft lika roligt, och blivit så inspirerad som jag faktiskt blev! och ett plus är att fast det var tävling igår så blir det dressyrträning idag! Längtar, det är KUL med dressyr!
 
lera i hagarna nu...
 
Apan har en jävlighets-period just nu. Stannar i skogen och går inte fram, och är lite allmänt istadig. Någon säger att hon har ont, någon föreslår brunst. Jag tar till mig och funderar hit och dit om alla råd och tips jag får, och jag tänker såhär: I ridhuset, oavsett det är dressyr eller hoppning går hon superbra just nu. Villig och ambitiös what so ever. ute stannar hon på vissa ställen och bara står. Fån-glor ut i skogen/fram mot vägen. Det är blött i princip överallt, och så fort det blänker på backen skyggar eller tvärnitar hon. Dessutom råbrunstig.
jag väljer därför just nu att avvakta, och jobba vidare. När jag inte får fram henne i skogen sitter jag av och går en bit fram och sitter sen upp igen. då går det.(typ 2 ställen det händer i dagsläget.) Igår började jag även ge henne munkpeppar i fodret. det är ju en hormonstabiliserande ört som funkar jättebra på mina brunstiga kaniner, så provar på Hästan också. Så får vi se om det blir någon förändring.
Idag kom också Apans nya sadel på posten, ska hämta ut den så fort någon av päronen kommer hem.
 
Vi har också tyvärr förlorat världens bästa kompis jag och Apan. Celise kommer inte längre att rida henne, Tyvärr. Jättesynd, eftersom både jag och Apan trivdes toppen med henne, så vi får bara tacka för det jobb och den tid hon lagt ner. Tusen tack min vän! <3
så vi måste söka oss en ny kompis. Där är det helt och hållet Apan som bestämmer, det MÅSTE vara en ryttare som hon trivs med och som kan rida henne. Kommer Iaf en tjej och provrider nu på Torsdag, och sen ytterligare en tjej nästa vecka. Håller tummarna för att någon av dem passar, för det är tjejjer som jag känner till!
 
Blev ett längre inlägg nu. Kommer även mer senare ikväll. Film från Dressyrdebuten bla! 
Härligt vårväder just nu! Och Apan är kär i Gromit! ;-)
 
 
 
 
 

Reflektioner!

...och veckans lediga dag! Så välbehövligt kan man säga, jag har så mycket just nu, så kommer jag ur det här utan en kollaps är jag lycklig...

Vad jag också kan säga idag är att våren är här!


10 grader plus och soool!

Stallet är fixat på förmiddagen. Har fått hjälp av Åse med lite Programträning inför tävlingsdebuten i dressyr den 21. Gick toppenbra, trodde det skulle vara bökigare faktiskt.

Jag har nu i dagarna tagit ett steg tillbaka och sänkt prestationskraven både för mig och Apan. Det viktigaste idag är att behålla lugnet och tålamodet, och det verkar vara en strategi som funkar.

Det är helt ok att inte prestera 100% alltid! Jobbar vidare på det...

Lånade 2 fina killar och red förra helgen. Burre på lördagen och Kostas på söndagen. 2 olika individer, och framförallt totalt olika Apan. Bra att få lite perspektiv, för efter det så uppskattar jag det jag har mycket mer än vad jag gjort den senaste tiden! ♥



Bästa kompisen! ♡♥♡

Ska avsluta inlägget med att tala om för världen hur lyckligt lottad jag är i hästvärlden också! Världens bästa stallkompisar som alltid ställer upp, De bästa tränarna som både jag och Hästan funkar och trivs med. Och framförallt: Jag har världens Bästa Apache, och hur knepig, jobbig och strulig hon än kan vara så är jag OÄNDLIGT GLAD att hon är just min! ♥
Tack Alla!

RSS 2.0