Torsdag.

Idag har jag återigen ridit Bertie. Blev ett lite mer dressyrinsprirerat pass i paddocken. Han uppförde sig excemplariskt, jobbade på jättefint i traven. I galoppen orkar han ju inte riktigt jobba under sig ännu, men inga dumheter! När jag hade ridit satt lilla ägaren upp och jag fick instruera lite om hur hon skulle rida och s, samt försöka ge henne lite förtroende för sin ponny. Hon har ju sett när han dummat sig och hoppat runt med mig, men det är absolut inget som han gjort me henne hittills, och jag hoppas och tror att han inte tänker hitta på några stora grejjer när han har en liten ryttare på ryggen... Iaf gick det jättebra.
 
Dmle har gått dressyrträning med Rebecca idag. blev ett hårt pass, och han var lite trött efteråt, men tror också att det var ett bra pass för dem båda. Jag såg det ju inte själv, men har fått se lite filmsnuttar som kajza tagit. Dessa finsn ju att se i Dumles egen blogg ikväll. http://dumlesdagbok.blogg.se
 
Dumle och Rebecca på tävlingsdebuten.
 

Suckar och tömkört!

Ja, tar de roliga först. Jag fick hjälp av Lisa att tömköra Dumlegubben idag. ;-P Jag kan tömköra, men är längesen vi gjorde det med Dumleman, och man kan behöva vara 2 när man gör det... Det gick iaf toppen, när han kommit på vem som bestämde. Vi gick en sväng "runt kvarteret" i skritt och tränade på att stanna och gå fram, och sen gick vi in på longervolten utanför stallet och lär honom springa av sig. En mycket duktig kille! :-D
 
I våras, med Eveline på ryggen. ;-P
 
Dagens stora SUCK går till FÅNG!
Förra sommaren hade ridskolans hästar gått knappt 2 veckor på bete innan vi fick rycka ut och hämat hem en ponnydam som fått lite för mycket av det goda. Chira, som hon heter, tillbringade sedan de närmaste 9 månaderna i sin box, men är nu back on track igen och rids för fullt denna sommar för att hålla igång och inte få återfall.
Idag har vi plockat in en av ridskolans ponny-pojkar pga att han sett "knäpp" ut i benen. och mycket riktigt, sågbocksställning och mkt värme och puls i hovarna. Tappade upp ett vattenbad i vattenspiltan där han fick stå ca 1 timma, gav lite metacam och ställde in honom i en box. Nu håller vi tummarna för att det bara blir BÄTTRE! det är inte alls lika mycket som Chira hade förra sommaren, utan han har nog en lättare känning, men det är allvarligt iallafall! Hoppas nu bara att vi gjorde allting i tid!
 
Fina Chiran! <3
 

Onsdag.

Har varit och ridit Bertie idag, hoppade i våran skogspaddock. Började med travskutt på små kryss. Han gillar inte riktigt att hoppa i trav, tror det går för sakta. ;-P Iallafall, jobbade en lugn trav in, kontroll på vilken galopp han landar i, och sen avbrott till trav så fort som möjligt efteråt.
Därefter galopphoppade vi lite, och han var PIGG!
Så hoppade vi en liten bana. Oxer, kryssoxer, räcke, räcke, plankräcke. Sen provhoppade vi även några skutt på kulverten, ingen tvekan där inte. Så avslutade vi med att hoppa banken upp och ner samt vattengraven. Gick toppen toppen.
 
Kändes att det är ett tag sen han hoppade, han var så himla GLAD idag lill-Bertan. ;-P Imorron blir det ett pass till, men dressyr den här gången.
 
Blir ett inlägg till från mig idag, ska tömköra Dumleman, och sen blir det fix på klubben, med RS hästar.
 
Min vackra Ängel. <3
 

Tisdag.

Idag är jag trååååkig. Inget stall, har jobbat kväll. Glömde min "bussbok" på jobbet, så på vägen hem köpte jag en wendy-tidning, som jag skulle läsa på bussen, men glömde typ bort den. :-S (Jag åker buss till och från jobbet, och det tar ett tag, så har alltid med mig något att läsa.) Ska lägga mig i sängen och läsa tidningen snart iaf. Jag älskar att läsa häst-tidningar, man blir fan aldrig för gammal för sånt.
 
Imorron ska jag rida Bertie mitt på dagen, och sen på kvällen får jag hjälp av Lisa att tömköra Dumlegubben. Idag har Lovisa och Lill-rebecca Ridit.
 
 

Måndag!

Har även idag ridit på Bertie. Jättefin kille idag, endast 1 litet krumsprång, annars var han toppenfin. Galopperade runt hela stora paddocken också, i lätt sits och lite stöd  tyglarna. hade Dumle galopeprande bakom också, som lite "störande moment", men det var inga som helst problem. Vi avslutade med att hoppa 2 små hinder, Bertie har nog längtat efter det... Man känner när man rider förbi hindrena hur han verkligen, verkligen vill hoppa. ;-P
 
Lite tråkigt med samma bilder, jag vet, men har bara 3 på honom. ;-P
 
Jag är ledig från jobbet onsdag och torsdag, och då tänkte jag försöka hinna tömköra Dumlegubben. Ska bara hitta nån som kan följa med som hjälpreda. Om det är någon som är sugen så kan ni väl höra av er??? ;-P
 
Dumle med sin kompis Zorro.
 

Dagens Ridpass!

Red igenom Bertie idag igen. Sist jag red bockade och krummade han ju c:a 40 ggr under hela passet... Idag försökte han, men gav upp rätt fort. jag tror att det kan bero på att man kommer åt honom,, det blir jobbigt och han protesterar. Dock var han riktigt fin idag, skötte sig alldeles utmärkt, och var lugn även i traven där han annars kan bli lite lätt trippig.
 
Fin. <3
 
Hans lilla matte hade varit ut på en lättare sväng på fredagen efter att jag ridit sist, och då hade han skött sig mycket bra.
Imorron blir det att rida honom igen, och samtidigt som jag gör det ska hans lilla matte få provsitta Dumle.
 
Dumle har ju förresten gått barnridning hela helgen, och uppfört sig så bra så, förutom att han blivit lite leds och rastlös på slutet av dagarna. men annars, inga problme. var det väl ingen som trodde heller...
Idag har vi storstädat Dumlegubbens lilla box också, fint blev det!
 
Emmy och Dumle på väg till barnridningen.
 

Jag är med!

Är med och tävlar: http://syskonryttare.blogg.se
 
 

Tävling igår...

Blir ett blandat inlägg idag. ;-P
 
Kaninhoppning igår, gick bra. trots att vi bara var 6 deltagare på plats hade vi en riktigt rolig tävling. Vi hade dubbla klasser, rakbana, och var klara redan vid 16-tiden.
 
Båda mina elitkaniner gick kanon i båda klasserna, Monnie vann första på 1+0, finalloppet gick helt rakt hela vägen från start till mål. Ubbah vann den andra eliten på 2+2, också hon gick kanoners, bjöd på hinder och sprang på bra.
 
Joker vann båda msv, och har nu bara en pinne kvar till svår. hoppade fint, men bryter ut när jag kommer för nära. Joker hoppade även längdhopp och tog sig över 160 cm. Fick pinne, och sen valde jag att inte låta honom hoppa nå mer.
 
Malte nollade 3 lopp, gick 0+0 och fick pinne i första klassen, i andra fick han ett fel i finalen, + att jag i grunden råkade sparka till en sten så den for rakt in i ett hinder och rev. :-( men duktig kille!
 
Misan var GALEN! Eller, i första omgången i båda klasserna gick hon på 0 fel, och rakt fram. I finalerna sen kutade hon för fort, hann inte lyfta, samt korrade ett par ggr. Men hoppar fint gör hon. Vi var dessutom rejält osams vissa ggr, och hon rev upp min arm riktigt ordentligt.
 
Malte KAN hoppa! :-D
 
Brås kanske liiite på mamma Ubbah iaf? ;-)
 

Torsdag!

Upp upp och iväg...
Nu på förmiddagen drog jag iväg till klubben för att rida Bertie. Är ju som sagt ett par veckor sen nu, och han har rundat på sig riktigt fint. tyvärr har han också fått nåt knepigt i huvudet, och kan inte riktigt uppföra sig med sin lilla matte. Och det tog mig inte lång tid att få känna på det heller. När saker och ting inte riktigt passar så blir han lite sur, och byter gärna lite galopp, gör små bakutsparkar och skjuter lite rygg. Inget jättestort, men för mig som ju dels är lite längre, och dels inte har någon ridkondis kvar blev det ett jättejobb, och jag blev alldeles slut. ;-P Men roligt var det, och han är så mycket starkare överlag än sist jag satt på.
 
Sen gör ju Dumle debut som barnridningsponny idag, och dagen till ära har han fått låna ridklubbens pyttelilla westernsadel. utifall att han inte skulle tycka det var ok, så har ju barnen lite mer att hålla sig i med den. och hur jäkla söt blev han inte?
 
Han ser ut som en riktig liten cowboyhäst! Tror bestämt att vi kanske måste investera i en sån här liten sötnos istället för en dressyrsadel??? ;-P
 
Nu ikväll blir det jobb för heeeela slanten! ;-P

rea?

Vilken braig Rea det var här då. ;-P
 
Total fail! ;-P
 
från: http://www.horsemeup.se
 
 
 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
 

Balsas och jag!

Smakprovsbild. När jag får tillgång till alla bilder kajza tog får ni se mer. Men tills vidare:
 
Ni kan ju dissa min Frilla. ;-P
 

Idag...

Har vi råstädat stallet. Väggar, golv, och nästan hela taket... Boxarna är det ju upp till var och en att se till att de blir gjorda, och vi gör Dumles på Söndag. 
Jag och Kajza knäskurade fikarummet/omklädningsdelen samt toaletten.. Tillfredsställande jobb!
 

Imorron är planen att jag rider den här killen, ska bli skoj. känner mig dock liiiite rostig, är ju som ett tag sen jag satt på en hästrygg...
 
Och om c.a 4 veckor börjar vi rida Cazphian igen. Ska också bli kul att se vad han minns, och vad sommarbetet har gjort för honom.
och så är det 2 veckor kvar tills ridskolans hästar ska hem från betet, så snart är det jag och Basseman igen! <3 vet inte om jag skrev det igår, men i höst blir det dressyrträning varannan vecka och hoppträning varannan vecka med min Balsas, och det ska bli mycket roligt. vi ska dessutom göra mycket mer markträning och hantering från backen med honom i höst. det blir nog rätt intensivt.
 
Ja, nu har jag jobbat så mycket att jag börjar känan mig sugen på att kavla upp ärmarna och ge mig in i den skitiga stallmiljön till 100% igen. HÄRLIGT!
 
 Min fina. <3
 

Tjolahopp!

Ogillar att uppdateringen sker med typ 5 dagars mellanrum, men har man massor att göra både hemma och på jobbet får oviktigare saker stå tillbaka.
 
Idag var jag iaf ledig, så jag tog sovmorron. och på nåt konstigt sätt verkar vädret ha kommit på att det är sommar, för solen har schteeekt hela dagen. jag låg c:a 2 timmar ute, nu är jag heeelt röd... 
Sen har jag även varit till hästarna idag, Dumle och hans kompisar tog vi in och pussade på, och ridskolehästarna fick en genomgång, nytt vatten och tillsyn.. alla utom tjurponnyn Boss, som är vildhäst. han vara vägrar beblanda sig med tvåbenta just nu. Normalt mao. ;-P Någon som däremot är skitlätt att se till, smörja och klia, det är min älskade lilla Basseman. När man kommer in i hagen går han på en - Ja, just det går PÅ en! - sen blir man inte av med honom så lätt. Det är en dålig ovana att han kommer och ställer sig så nära en att man nästan åker omkull. Har sett att han även gör så på de andra hästarna, och åker på lite däng. kan han gott ha, han behöver lära sig beté sig lite tkr jag. Men oj, så mysigt han tycker att det är när man kliar och smörjer och pysslar med honom. Fina hjärtat mitt. Kajza hade fotat nå bilder, men jag vet inte när jag kanske får ta del av dem...
 
Så har jag även haft kaninerna ute några timmar idag. inte när det va som varmast, men framemot kvällen. Joker är verkligen KUNG i hagen, och alla tjejjerna är HANS! Misan verkar dock vara favoriten, de hänger skitmycket tillsammans.
Kai är piggare och börjar komam tillbaka igen. Efter att ha konsulterat "Syster Ullis" och lyssnat på hjärta och lungor, kollat på honom ur alla vinklar och vrår, samt gått igenom hur det varit under förra året kom vi fram till att jag skulle prova avmaska. och det verkar ha gjort susen. Han har kommit igång med att öta lite hö igen, ochigår gjorde han ett glädjeskutt i hagen. Sprang med honom i sele idag, och han sprang på helt självmant. dock blev han trött fort, men har han haft parasiter i lungorna så är det rätt förståeligt att han behöver mer återhämtning och lite försiktig träning. Ett plus är också att han efteråt slängde sig över matskålen, han har inte alls haft bra aptit de senaste veckorna. Håller tummarna för att det fortsätter åt det här hållet nu!

Imorron är jag ledig igen, då blir det städdag i lilla stallet och stallhäng med alla där. Det har man saknat lite. På torsdag ska jag rida Bertie igen, och det ska bli spännande att se vad som hänt sen dess.
 
En annan rolig grej är att jag from idag "är med kamera" igen. Min första kamera som jag lånade av storebror, har efter lite lagning och doningar hittat tillbaka till sävast. Så förhoppningsvis blir det fler bilder här på bloggen snart, måste bara fixa ett nytt CF-kort då det gamla är trasigt.
 
Gammal bild, jag vet...
 

Tävlar!

 
jag är med och tävlar.
 

idag...

...Jobbar jag hela kvällen, och är hemma c:a 22... hoppas då att jag blir klar med mitt kaninhoppningsinlägg, så jag kan publicera det.
 
Rapport från betet också! Var där igår och kikade på alla våra RS-hästar. Länge sen jag var där nu, och det har blivit stora förändringar i flocken. Hästar som var hur bundis som helst förr har hittat nya kompisar och övergett de gamla som inte får vara med(ungefär som en mellanstadieklass!). Balsas är inte riktigt lika omtyckt just nu som han varit tidigare. kan ju vara för att han är lite "trög" och går rakt på de andra hästarna... Och rakt på människor, men vi flyttar ju på oss. de andra hästarna blir istället skogstokiga och jagar bort honom. Balsas har även en amssa sår i karlederna på 3 ben av 4. Mugg eller insektsbett? han är då inte speciellt öm, och man får både peta och smörja.
Hästarna hade kivats lite igår, och det syntes på en av ponnyerna att han fått en spark, men det såg bättre ut igår än i förrgår...
 
Nu beger jag mig mot köket för en sen frukost, sen är jag på väg till jobbet!
 
 
 

Jag lever!

Tänkte bara att jag skulle berätta att jag inte gått och dött någonstans, men har som sagt mycket på min agenda hela tiden.

På någon minut åker jag iväg till Ridklubbens hästar, de hade visst varit lite osams, så jag och Kajza ska kolla så ingen är skadad.
Sen kommer BDKH hit, vi ska göra ett ryck och renovera hinder + städa vårt kaninhoppningssläp.
 
Återkommer inom kort med ett hästinlägg med bilder samt ett inlägg om kaninhoppning.

Min Malte! <3
 

Hästarna...

...är ju ute på bete, och jag har varit där och kikat på dem några ggr... Min Basseman gillar att komma fram och säga hej när jag komemr, men han är lite bossad av sin nya tjej, Genua... Fast jag tycker det är bra att han har en tjej. ;-P
 
Svammel, som ni märker. Har inget vettigt att skriva förutom att de går på bete och verkar ha det så bra, antagligen kommer vi få det jobbigt med att fånga dem allihopa sen när det är dags att dra tillbaka till ridklubben. ;-P
 
Jag och Dumle i torsdags när vi var och badade. Långgrunt, så blev inge simma, men Dumle plaskade runt, och det var skönt i vattnet. ;-P För film och fler bilder, besök Dumles Dagbok
 

Klubbmästerskap 30/6 - 1/7

Japp, kaninhoppning i helgen. Yäy! Tyvärr råkade det spöregna på lördagen... Otippat va? Vi hade dock lite förberedelse på det, och hade med ett partytävlt, så man inte skulel bli alltför sjöblöt... tyvärr råkade vinden få tag  tältet och mosa det mot släpet precis innan tävlingen skulle börja, så det var inte till nå stor hjälp inte... Tur att man hade en back-up i form av en presenning storlek större. kaninerna fick då plats under den.
 
Iaf, mina kaniner var inte på humör för att hoppa elit. Eller, Ubbah kanske. Inte Monnie, han kom inte ens i mål i första, så jag strök. Jag FATTAR att han inte ville hoppa. Ubbah däremot var på riktigt bra hopphumör, trots att hon blev BLÖT!
 
Krokbana på lördag:

Joker debuterade krok msv. hoppade fint, bjöd på framåt, men hade fortfarande inte kommit på att hindrena är längre. Fin iaf. Deltog bara i första kroken.

Misan var galen igen, och jag trodde det berodde på regnbyxorna... Men hoppar fint, även om hon virrar och irrar och far runt. Hoppade bara första klassen.

Malte hoppade faktiskt, även om han rev en hel del. Inge klättra på hindrena här inte. han fick hoppa båda klasserna pga att han behöver den träningen.
 
Söndagen inleddes med kvavt väder och en massa moln. Yr.no hade lovat att min bästis solen skulle kika fram under dagen, men det gjorde den minsann inte...:-(
 
Raka banor idag. Ubbah var fortfarande tokfin, hoppar jättefint, men har inte riktigt kondis för att gå 2 klasser och hoppa final i båda. trots det gjorde hon 4 kanonfina lopp.
Monnie strulade och korrade. vet inte om det var pga att han blev störd av nåt eller om det var nåt annat. iaf fler fel i korr än i bana, och det suger ju lite ibland...
 
Joker hoppade som en kanon, NU hade poletten trillat ner att hindrena var längre. han visade kapacitet! 0 fel i bana och 1 i korr i första klassen, sen försvann mycket energi och han fick med sig 4 fel i finalen. i andra klassen gick han på 3+3. Joker fick även debutera längdhopp, och trots att han var TRÖTT hoppade han 160 i sista och fick pinne. rev sen ut sig på 180, men jag tror han kan hoppa längre.
 
Jag hade tagit av mig regnbyxorna, så Misan var riktigt trevlig. inte lika irrig och virrig, utan hade bara bra fart och bröt inte ut så mkt. Dock föll det liiite för många bommar idag.
 
Malte överraskade, han gick på 1 fel i första klassen och fick sen hoppa om. 1 fel till tror jag bestämt att han drog med sig, men 2 fel är inte dåligt för att vara en liten Malte som för en månad sen klättrade ovanpå hindrena. I andra klassen gick han på 0+1, och jag trodde inte det skulle räcka, men han fick en pinne!!!
 
Och som som jag inte var nöjd med mina kaniner före, så fick Ubbah en 2.a plats i KM-rak bana, Monnie en tredjeplats i samma cup, och Malte kom 3.a i minimästaren. Hur kul var inte det??? :-D
 
taggad på kaninhoppning, synd att jag nu jobbar 2 helger på raken...
 
Joker hoppar över vattengraven, vet inte om han hoppat sånt förut, men han verkar då fatta hur det går till iaf. ;-D
 

Känner...

Att jag försummar bloggen en aning... men är så trött om kvällarna när jag komemr hem från jobbet. Ska ändå försöka få till ett referat från kaninhoppningen i helgen, samt ett häst-inlägg... får se om det kommer ikväll eller imorron... ;-P
 
 

RSS 2.0