hmmm...????

Jag är säker på att jag skrev ett inlägg igår...? men vars faan är det någerst?
 
Iaf, ännu en jobbdag, men imorron har vi morron i stallet, och då får jag andas lite häst! sp börjar jag inte förrän klockan 15.30 imorron kväll, så ev kanske jag hinner göra mer än jag tror på dagen. ;-P
 
 
Tjingeling! :-D
 

Söndag idag!

Och återigen en hel dag med slit och släp! Fast jag erkänner att jag tycker att det är roligt, även om jag trivs allra bäst på ett annat ställe... men det här som jag är och jobbar på nu är helt ok.
 
Jag kollade på Ponnyakuten för ett tag sen, och jag slutar aldrig att förvånas hur mkt man förmänskligar djuren! Alltså, det är en HÄST, ett DJUR, de går INTE och tänker ut hur/var/när de ska "jävlas" med människor, utan de följer sina instinkter. Och min personliga åsikt är att du som hästägare(ja, hästmänniskor i allmänhet) ska vara så pass påläst att du vet vad det innebär att vara häst, hur den reagerar och hur den KAN reagera och VARFÖR.
De djur vi har i fångenskap, de har sina instinkter kvar, de är bara något mer dämpade än djuren i vilt tillstånd.
 
Jaja, mycket kan sägas i ämnet, och min hjärna är lite för trött för tillfället...
 
 
Tjingeling på en stund! ;-)
 

Lördag!

Och jag har jobbat nästan exakt heeeela dagen... Helt totalt slut!
 
En kortis förbi stallet och tog in hästarna, sen har jag matat de långörade, och nu sitter jag här... och drömmer mig bort... Är gode hästsugen, inte att rida och mysa med de som jag har/ridklubben har... Jag vill ha ett "bättre" jobb, så jag får mer tid över till stallet, och så vill jag köpa en egen häst till MIG, som JAG kan träna och tävla och som är MIN bara MIN! Tills vidare får jag sitta och kika på alla fina hästannonser och drömma mig bort...;-P och vara tacksam för vad jag har! <3
 
Fina bebis-Cazphian! <3
 
 
 

Andas ut!

Min stressnivå har nu sjunkit rejält. haft 2 dagar ledigt från jobbet, vilket inneburit 2 dagars stalltid och kvalitetstid med min Dumleman!
 
Igår hade jag ju lektioner på klubben. Första grppen hade longering med fokus på galoppen och sitsen, andra gruppen red en härlig uteritt, och med tredje gruppen jobbade vi ställning och böjning. Alla hästar, ponnysar och elever skötte sig toppenbra!
 
Sen hade jag ett pass med stallvärdinnorna och hjälpinstruktörerna också, vi tränade lite med våra ponnysar(och en stor häst) hur de/vi ska hjälpa våra elever att kunna lära sig av våra hästar, vad vi kan göra för övningar etc. Funkade bra, hade bara en liten B-ponny (som nog var lite trött) som blev lite arg, och en D-ponny med taskigt tålamod. Annars gick allt enligt plan, helt klockrent! :-D
 
Idag har jag ridit ett pass i skogen med min fina Dumle, mer om det ridpasset kan ni läsa i dumles dagbok.
 
Min Balsas! <3
 

Torsdag...

och efter 3 dagars hårt jobb är det äntligen stalldag idag! och Torsdag kväll, det innebär ju ridlektioner för hela slanten. Så underbart att få jobba med våra fina Hästar och Ponnyer samt mina härliga elever! :-D
 
 

håhå jaja.

Ännu en dag med jobb på schemat. Blir inte så mkt skrivet här då. :-(
 
Iaf så har anmälningstiden för SM gått ut, så nu är det bara att räkna dagarna innan vi kööööör! :-D
Har tom lyckats träna mina djur lite smått, så det går framåt! :-D
 
Räven på SM i höstas.
 

Söndag!

Idag har jag, kajza och Elina varit ute och gjort skogen lite mindre säker. red som vanligt på Chira, och idag hade hon inte mycket energi över varken till att springa eller stöka...
Vi red vanliga svängen, dvs stora slingan, och de vanliga övningarna... Först skjutbanebacken upp, där vi rider i galopp i arbetstempo c:a 2/3 av backen om det går, och sen låter de gå för fullt sista biten. sen berstår första delen av slingan av små "berg-och dalar" där vi använder de små bergen att rida galoppfattningar på, och sen skrittar när det går nerför. Sen är det en längre sträcka där det går plant alt uppför, och där galopperar vi i arbetstempo igen. och en sista svacka där det blir skrittpaus några minuter, och så en plan galoppsträcka igen.
 
Iaf så var inte Chiran alls nå sugen på att vara med Harry och Uriel idag. När vi red första svängen uppför SB-backen och galoppfattningarna i början var hon pigg och framme för skänkeln, men sen nästan dog hon.På de längre galoppsträckorna kom hon mycket på efterslänten och galoppade på i sin egen takt. Visserligen positivt att hon kunde behålla sitt lugn och galoppera rätt så kort, men jag hade velat ha den extra framåtbjudningen för att korta och länga... Nu blev det mycket jagande framåt istället.
 
vi avslutade med att rida 2 extra vändor uppför skjutbanebacken, första gången accelererade hon ingenting och vi kom upp jättelångt bakom de andra 2. Andra gången accelererade hon en bit i slutet, för att det kom en skidåkare bakom henne, som hon reagerade på. 
Annars var hon otroligt fin idag, förutom att hon var lite trött. Fin i munnen, svarade på bra för skänkeln i skritten och traven etc. Det var också mkt störande moment ute, skotrar och skidåkare tex. Hon är inte rädd för dem i vanliga fall, men nu kom de 2 ggr som överraskningsmoment. Första gången tvärnitade hon och glodde när det kom en skoter, andra gången var när hon låg efter i backen och skidåkaren kom. ;-)
 
Nej, idag kändes hon tröttare än hon brukar, men det var ändå en härlig tur, och vi hade kul som vanligt.
 
Gammal bild på Chira, men redan då var hon något rundare än vad hon ska/bör vara. Fin <3
 

Uppe med tuppen!

Har varit på ridklubben och sett när Dumle och kajza tränat idag. hoppa in på Dumles Dagbok för att se filmer senare idag! http://dumlesdagbok.blogg.se
 
Om någon timma väntar Årsmöte med Bästa Kaninhoppningsklubben, och därefter ska vi ha klubbfest. BRA Lördag! :-D
 
Jag och Min fina Malte förra tävlingen!
 

Vila i frid...

Igår fick jag ett tråkigt besked, med det är först idag som det sjunkit in...
 
Fina, älskade Marco Polo. Vila i Frid.
 
Marco var ridskolehäst fram tills i våras/somras någon gång då han fick en väl förtjänt pension. Tyvärr blev den inte så långvarig, och natten mot Onsdag den här veckan fällde Marco ut sina vingar för att resa till Trapalandas gröna ängar.
Vi är många som färdats TRYGGT på denna killes rygg.
Nu har han inte ont mer...
 
Med kärlek, tacksamhet och sorg
 
Sov i Ro

Håhåjaja

Nyss hemkommen från jobbet. Gick så bra det kunde gå, såhär i "början". :-)
 
Intar en skvätt kaffe, byter kläder och susar iväg till stallet. Jag och Emilia ska ha kul ihop med Lilla D, och sen ska jag och kajza ta in och natta hästarna.
 
Cappie! <3
 

Hoppsan, här var det tomt.

Ja, ibland måste man prioritera vad man gör... Fast sanning att säga hade jag nästan glömt bort bloggen de senaste månaderna.
 
Mkt som händer också. Efter Kaninhoppningen i stockholm under 13-helgen fick jag åka med Monnie till djursjukhuset inte mer än 3 ggr, han hade en väldigt varig öroninfektion och behövde opereras. Operationen gick dock över förväntan, jag är RIKTIGT nöjd med resultatet.
Nu taggar vi för Sm i rakbana och längdhopp i Mars, där jag ska tävla med Monnie, Kyra och Ubbah.
 
Ridningen funkar sisådär. Har ridit Dumle en hel del de senaste veckorna, även Balsas och ridskoleponnyn Chira. Känns som att jag haft ett litet andrum, då jag inte jobbat så mkt. Jag har alltså med gott samvete kunnat vila ut och ha lite kvalitetstid med "mina" älskade hästar.
 
Imorron är det Tisdag, och då börjar jag på ett nytt jobb. Eller, nytt och nytt, jag har varit där och jobbat tidigare några ggr, men nu komemr jag att vara där permanent under några månader. ska bli kul, men jag kommer att sakna alla på mitt gamla jobb. Förhoppningsvis får jag återgå dit när det här vikariatet upphört.
 
Annars rullar det på, och jag ska ärligt försöka ta upp bloggandet igen.
 
Jag oh Min fina Monnie! <3

RSS 2.0