söndag.

Idag blev det ett ridpass i skog och mark. Apan var inte på bästa humöret, men skötte sig ändå bra. Vi red lilla slingan runt till bränslanbanan. Där stannade vi en stund och galopperade + småskuttade lite. Sen tog vi banken ut och red åttan hem.

Rolig ridtur, även om jag hade velat att A var lite mer samarbetsvillig. ;-)
På dagens ridtur hade vi sällskap av Kajza/Dumle och Helena/Bobo.


Återigen en gammal bild.


Presentation, Apache!

Min nya häst heter alltså Apache, och hon är ett sto född 2003. Hon är en korsningshäst, hennes mamma är ett varmblod vid namn Eline Gaxe, hennes pappa en Tinker som heter Setanta.
Apache är inte så stor, c:a 157 cm i manken, men det känns som ännu mer häst när man rider. Hon är jättesnäll i all hantering, men man behöver ofta påminna henne om vem som bestämmer, då hon har mycket egna tankar och idéer om livet.
 
Hon är jätterolig att rida, tar (nästan) allt jobb på allvar och VILL göra rätt. Men kan ha mycket åsikter även där. Kan testa litegrann, såsom stanna, sparka bakut, vägra gå åt ett visst håll etc. Går att övertala, beroende på hur mkt tid man har. Kan vara lite småtittig i skogen, men hetsar inte upp sig eller så.
Jag har ju bara haft henne i snart 3 veckor, men jag trivs mycket bra med henne och hon verkar ha bott in sig i sin nya miljö hos oss i lilla stallet.
Apaches favoritjobb är hoppning. Det går knappast att rida dressyr på en ridbana med hinder, för hon vill och vill och vill...
Apache kallas för Apan av mina stallkompisar(och av mig också), dels för att de ville göra sig roliga, men också för att just det namnet på nåt sätt passar henne. Hon liksom pratar med alla sina 4 ben
 
Min plan med Apache är att ha kul, och inte i förväg bestämma vad/om vi komemr ägna våran tid ihop till. Tävling, träning eller bara motionsridning för att vi har kul ihop? Who knows... Under hösten kommer vi ju förstås att fortsätta lära känna varann, träna hoppning och dressyr en dag varannan vecka. Utöver det blir det massor av skogsturer och stallmys!
 
Apan med sin nya favvokompis: Dumle!
 
Bild från provridningen. (Redan då var jag helt förälskad!)
 
Hoppas att ni fått många frågor besvarade. Om inte, så får ni fråga på, så ska jag försöka svara så gott det går!
 
 
 

Lördagsridning.

...och precis när vi skulle rida från stallet började det regna, så vi red i ridhuset.
På vägen dit strulade fröken några ggr, men var ändå relativt lättövertalad.

Roligt att rida idag, Apache var pigg och glad. vi red lite runt runt i alla gångarter + hoppade några språng på ett pyttehinder.
Hon blev riktigt pigg och på när jag styrde mot hindret, blev lite skutt och bakutsparkar etc.
Sammanfattning av ridpasset är att det var mindre seriöst, men jätteroligt!

Sen fick Lisa prova min Apa, och de var inte riktigt sams de heller hela tiden. *ler*



Gammal bild...

Onsdag.

Blev ett sent inlägg idag också. Men så är det när man jobbar och jobbar...

Idag stod uteritt på schemat, ut och lufta lite efter gårdagens dressyrträning! Det tyckte Apan var en bra plan, tills vi kom till tunneln som vi MÅSTE passera genom för att ta oss ut till skogen. Där tvärnitade hon och totalvägrade. Kostas, som var dagens sällskap, tyckte samma lika, så vi var 2 övertalande ryttare och 2 bångstyriga och skuttiga hästar...
Återigen fick jag kompromissa och sitta av.........

Väl ute i skogen gick det som på räls. A tuffade på värre än tåget, i alla gångarter. Vi hade lite tempo också, så K hade svårt att hänga med ibland.

Avslutade med några skutt upp på banken, första gången lite tveksamt, andra gången hade hon fattat galoppen och tyckte det var askul. Sen skrittade vi hem och var nöjda. En dusch, och sen ut och rulla!





Ett litet presentationsinlägg om Apan kommer i dagarna. håll utkik!


Tisdag!

Ojdå, blev visst en lucka igen.
Söndagens ridpass kan man säga mkt om, men jag begränsar mig till att säga att hon verkligen kräver sin ryttare. mycket hoppa runt och stöka och böka, men gick också riktigt bra emellanåt. Tack Lisa, för hjälpen! :-D
Vill tillägga också att jag fick ge mig lite i fighten om vi skulle upp till ridklubben eller ej. Hon tvärnitade och vägrade gå framåt, så vi "kompromissade"...
- jag hoppade av och ledde henne upp till klubben...
 
Igår vilade tösen då hon hade nästan kört totalslut på sin matte.
 
Idag däremot har vi ridit våran första dressyrlektion, och damen gick som en klocka. Hade gjort några mindre justeringar i utrustningen, och helt plötsligt slutade hon stå emot och började ist fråga: "är det här rätt", "vad vill du göra nu" etc. Hade en sån bra känsla idag, så ni skulle bara veta!!!
Hade också förutsett ännu en fight på vägen till lektionen, och utrustat mig med ett spö. Efter en mindre "övertalningskampanj" var vi på plats i god tid innan lektionens början!
 
Det tar sig, sa mordbrännaren! Och idag är hon helt klart värt allt stök och bök som varit hittills... Lilla hjärtat mitt!
 

Ons och Tors planerar jag att rida lite lugnare i skog och mark, på Fredag ska Malin rida igen, och i helgen någon gång blir det ett pass markarbete!
 
 

hej hopp!

Ingen bloggning igår, fullt upp med stallpyssel och sånt. Gäller att ta vara på all den lediga tiden! :-)
 
Malin, som är tänkt att bli medryttare på Apache, var och provred igår. jag kan inte direkt säga att lilla "Apan" visade sig från sin bästa sida, men Malin verkar inte ha blivit avskräckt iaf. På Fredag ska de teama ihop igen, och hon får göra som jag. Ta det lugnt i början och lära känna damen.
Även igår blev det en omgång i duschen, men den här gången utan bråk. kan vara för att matte var förutseende och tog på kedjan redan första försöket...
 
Idag blir det ett pass markarbete. Hoppas hinna blogga en gång till ikväll.
 
Damen kan ju hoppa!
 
 

Fredag!

Och i helgen är jag leeeedig! HÄRLIGT!!!
 
Idag blev det ett kortare pass på ridbanan i alla gångarter. Jättefin i skritt och trav, galoppen är ju jobbig för henne/oss. hon har en massa saker för sig, och jag får knappt korrigera nåt utan att det kommer protester. Tur att protesterna är ganska lama... Avslutade iaf innan hon blev helt slut och när det gick bra!
 
Sen skulle jag spola av min svettiga häst, det gick ju jättebra att göra igår. Idag promenerade hon snällt in i spolspiltan, och sen typ skenade hon ut. Vi slogs om saken en stund, sen drog jag på henne en kedja under hakan, och då var hon besegrad.
 
Imorron kommer en ev medryttare och ska kika på prinsessan, och så blir det så mkt hästpyssel som jag hinner med! :-D
 
Fiiin iallafall! <3
 
 

Skogstur!

Torsdag idag, och Apan har vilat sina 2 dagar efter vaccinet. idag hade vi bestämt att rida ut, jag och Malin och Helena, och vi fick även trevligt sällskap av Mari.
Det blev en härlig tur med mycket skritt och trav, och så tog vi en liten galopp. Min lilla häst var pigg pigg pigg, och därför jääääkligt tittig till en början. Stannade och bara stod flera ggr.
Men när vi kom igång var hon jättetrevligt. Trampade på och njööööt! I galoppen blev det lite byten och bakutsparkar, men hon hade Gromit upp i röven typ hela tiden, så inte så konstigt.
 
En mycket nöjd Dam på hemvändare.
 
Nu är det dags att börja rida PÅ RIKTIGT!!!! :-D

Återigen..

...Funderar jag på att fortsätta/börja om med bloggandet. Det har ju hänt en del sen sist jag skrev, bla har jag ju "bytt upp" mig till en skäck modell storhäst.

Jag överlämnar frågan till er, mina bloggläsare.
Vill ni att jag fortsätter/börjar om med bloggandet om min nya bästis och mina älskade långöron?
Kommentera!



Min fina Apache. foto: Rebecca Semple

RSS 2.0