Seeegt!

Ja, just nu är allt typ segt. Våren är här, men jag är lika trött för det... Kanske tröttare, för det är så himla mycket som ska göras nu. Och Apan är jobbig just nu också. Brunstig + pälsfällning är ingen bra kombination. Hon studsar och skuttar när man rider, och är allmänt obstinat i hanteringen. Jag älskar min häst just nu, visst märker ni det va? ;-)
Skämt åsido, så är hon jobbig jobbig jobbig, och då blir man inte så peppad att rida och träna. Visst, hon är fortfarande fin, men vi bråkar mer än vanligt, och det stjäl både energi, tålamod och motivation. 
 
I kombination med ett skäcksto all-over-the-place har jag också en redig bit på jobbet. Kul, inspirerande och utmanande, men lite jobbigt också. Har ingen energi alls just nu känns det som, men får kämpa på med allt så blir det bra igen snart! Trots allt lever jag ju ett liv som jag valt själv, och då menar jag verkligen VALT SJÄLV! Ett liv som jag trivs otroligt bra med, men man kan ju inte älska allt hela tiden, eller? ;-)
 
Slutgnällt nu. Men räkna med att bloggen blir tyst med bara nåt enstaka inlägg här och där den närmaste månaden. Jag har inte tid och lust att sitta vid datorn...
 
Bjuder på en hoppbild från tävlingen. Min fina, underbara hästa! <3
Foto: Paulina
 
 
 

1 meter Boden 2/3

2 nedslag, 1 stopp, Fel väg

Film 0.90 Boden 2/3

 
0 fel, rosett!

Tävlingsdebuten avklarad!

Efter en sömnlös natt och en massa stress äntrade vi banan, och gjorde vårt bästa. jag är så nöjd över min fina Häst!!! 
På vägen upp till klubben trodde jag att jag skulle åka av flera ggr, för hon va sjukt pigg, på och lite skuttig. Tvärvände och sprang iväg flera ggr, så jag fick bli lite arg på henne! Väl framme var hon så på tå, musik i högtalarna, en massa folk och hästar överallt! Orolig skulle jag kalla henne. Som tur var har vi klubbkompisar som är stabila på tävlingsplats, så vi fick en kompis att gå bredvid, i lugn och ro innan det var dags för framhoppning!
 
På framhoppningen var hon taggad på att springa, men var nog inte med på att vi även skulle hoppa. Lilla gick bra, men hon tvekade både på oxern och räcket.
När vi sen skulle få gå in på banan var det PALNIT! Läbbigt att gå in dit! Hon stod en stund, och bestämde sig sen att vara en duktig tjej och gå in.
Hon var jättetvekig i klass 1, så jag tog det säkra före det osäkra och la upp ett högt tempo. - Så hon skulle fokusera framåt, på uppgiften!
och som hon hoppade! Känslan var bra hela vägen runt, och jag tycker även att jag på ryggen red bra. teamwork var det!
 
I klass 2 var hon mer självsäker, men trött. Vi hoppade bara lilla och räcket på framhoppningen, för även om hon bjöd och hoppade så var hon inte alls lika kvick i tanke och ben som hon är när hon är som bäst.
Väl inne på banan(som hon nu gick in på utan tvekan) visste hon precis vad som skulle göras, och hon taggade till ordentligt! Rundan var hyfsad, ett nerslag på hinder nummer 5, ett räcke. Tror inte hon hann få upp benen i tid...
Sen så kom vi tokfel på hinder nummer 1 i fas 2, rev det + att jag hade hjälmen över ögonen. jag var tvungen att stanna och fixa till. sen tog vi ny galopp och hoppade. Fast glömde ett hinder! jag red fel alltså, men vad tusan gör det? hann hoppa näst sista och sista hindret innan jag blev uppmärksammad om det, och det var BRA språng, och det var viktigt att få avsluta med det. Skit i resultatet sen, vad kan man förvänta sig av en halvhispig höjdrädd matte och en elvaårig häst som aldrig tävlat?
 
Jag är så nöjd med Dagens prestationer! Ger min Häst all min beundran, för hon är liten och det var inte helt lätt, men hon går mycket på vilja och det är det jag tror är viktigast... Ger också mig själv en klapp på axeln, bra ridet och bra att vi gjorde det! 
 
Kärlek! <3 Foto: Celise Lindberg Gullström
 
Filmer kommer, och förhoppningsvis fler bilder!
 
 

Taggad!?!

Jobbat hela dagen på ponnytävlingarna, så nu är jag rätt taggad till imorron då jag får rida själv. Nervöst samtidigt, eftersom jag 1) Inte tävlat sen 2010, och 2)Jag och Apan aldrig ändtrat en tävlingsbana ihop!
Jag vet inte ens hur/om hon kan uppföra sig på tävling... Men ska ändå bli sjukt kul, för det känns som om vi är klara för uppgiften!
 
Idag har det blivit en liten lätt uteritt med Hästan, för att hålla igång men inte gå för fullt... Hon höll inte med, tyckte att "när vi ändå är på en galoppsträcka kan vi väl sträcka ut i galopp...?" Grymt pigg och på var hon, massa energi och det kan ju vara lite bra...
Så har jag stoppat henne i badet, så kanske hon är någorlunda ren imorron... Satte på henne nya täcket jag köpte på hööks igår, passade jättebra! Både i storlek och i färg...
Så vacker i blått! <3
 
Köpte även nya tävlingskläder igår. Blev en svart kavaj:
Hoppas matchningen blir bra. Vitt och svart och royalblå... Och med det lilla minuset att mina stövlar är marinblå tretorn. Fast jag tror att de blir bättre än om jag skulle ta svarta skor och bruna chaps...
 
Nu blir det sängen iaf, tidig uppstigning imorron! Hästarna ska ut, och sen ska jag i lugn och ro förbereda mig fysiskt för dagen. Mentalt förberedd vet jag inte om jag är, men det är i så fall försent tror jag...
 
Sov gott!
 
 

RSS 2.0