Onsdag!

Ja, jag vet att det är mitt i natten, men jag är ju vaken och på jobbet nu så... Och jag tänkte passa på att skriva en rad om dagens ridpass. Som blev en uteritt i det varma vädret. tyvärr är det också halkigt utav bara faen, men min häst verkar inte riktigt hajja att det inte går att galoppera för fullt även om det är raksträcka...
Iallafall, Apan var pigg! Som förväntat eftersom jag ju både höjt havregivan och hon vilade igår. Men nu blir det inge mer vila, nu ska vi tagga upp för helgens tävling!
 
Mitt <3
 
Om c:a 4 timmar får jag åka hem och sova! Sen på kvällen blir det en ridtur igen! 
 
 
 
 
 

Tisdag!

och idag har Apan veckans vilodag, så får hon vila dressyrmusklerna och huvudet. ;-)

Kom på också att jag måste in på hööks i veckan. Min tävlingskavaj har fått ben(vet vars den är, men kan inte använda den pga att den är insydd) samt att jag måste ha nya vita ridbyxor... Ska passa på att köpa ett nytt fleecetäcke till Apan så jag kan tvätta det gamla.
 
men, ikväll väntar jobbnatt 1 av 3. alltid den första som är jobbigast...
 
Gårdagens vårväder! Idag är det typ samma, fast utan solen...
 
 

Helt sjukt!

Usch. Kollade just in startlistorna för i helgen, och blev SJUKT NERVÖS! Känns typ som om jag skulle vilja kräkas...
Är ju som ett tag sen jag tävlade sist, men även då tror jag att jag hade nerverna utanpå veckan innan... och nu ska jag, för första gången, tävla med MIN EGEN HÄST! Galet, hade nån sagt det till mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på det!
 
Varför utsätter jag mig för det då, om jag är så sjukt nervös? Jo, för väl där, på plats får man ett sånt sjuhelsikes adrenalinpåslag, så det går inte att beskriva! Dessutom är det ett av våra delmål för året 2014 att göra lite tävlingsresultat, + att jag också hoppas på att få ett kvitto att vi åstadkommit något. Då måste man ha något att jämföra med!
Jag går ju dessutom in utan några andra förväntningar än att ta oss igenom banan. Hoppas på 0 stopp(brukar inte hända på träning ens, däremot kan JAG tycka det känns fel och styra åt sidan) och helst inga rivningar. Rida lika stabilt som jag gjorde på senaste hoppträningen, och hoppas att jag har Hästan med mig hela vägen!
 
Mitt <3
Vilken tur att jag VET att vi KAN göra det! 
 
Hur tänker du/laddar du för tävling?
 
 

Måndag!

Stallet avklarat för idag! Vi har jobbat oss igenom ett svinigt toppenbra dressyrpass för Åse i alla gångarter. Apan var lugn, fin och avslappnad! Jättemegasuperroligt!!!
 
Utöver ridpasset idag har vi även fått höleverans, så burit upp på loftet en del, men även in i släpet och tagit hem till kaninerna... mina axlar är trötta nuu...
 
Finaste Hästan på väg till Ridhuset.
 
Ikväll blir det lugnt. Tänkte försöka att inte gå och sova så tidigt, eftersom jag måste vända dygnet till imorron...
 
 
 

Apan vecka 9!

Veckan som kommer ser ut såhär ungefär:
 
Måndag: Dressyrträning för Åse.
Tisdag: Vila. (Jag har möte på jobbet + att jag jobbar natt, så ska sova bort tisdagen typ)
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Ridhuset, lättare jobb.
Lördag: Jogga i skogen.
Söndag: Tävling! 
 
Visst kommer ni och hejjar på min underbara flygande Apa på Bodens Ridklubb på söndag? ;-)
 
 

Dressyrpass!

Hästan var överpigg men ändå överfin!♥ öppna och sluta i trav längs långsidan, nemas problemas i båda varven!
Tagit mig för att jobba galopp längs långsidan också, rakt fram. Gick jättebra! Härlig känsla efter det passet! ♥






Nöjd Apa! ♥★♥

mobilkvalla, jag vet. Men det är väl motivet som räknas, och det är sååå vackert.♡

Söndag!

och jag har ett litet break från jobbet nu. går på igen på tisdag, och då är det nattjobb 3 nätter som gäller...
 
Apan och Celise skulle ju ha hoppat pay and Jump igår, men så blev det inte. Kommunen skulle "fixa till" underlaget i ridhusen, men de "råkade" trasha det totalt istället... Hoppas som FN att det går att åtgärda innan helgen, för så är det ju min och Apans tur att äntra hoppbanorna...
 
Idag ska jag rida, blir nog en sväng i skogen. Hon har visserligen gått massor i skogen hela förra veckan, men det är bra med lite långgalopp och tjo och tjim ibland.
Imorron har vi planerat in ett extra ridpass för Åse. Jag missar nämligen tisdagens träning pga mitt jobb.
 
Ikväll blir det dessutom att jobba Lilja igen! Hon har haft sin viloperiod, och nu är det dags att börja jobba och förbereda för treårstestet! :-D
 
<3
 

Tisdag...

...fortfarande!
Varit i stallet hela kvällen. Mockat hagen(4 kärror, sen blev det mörkt. Jag har slarvat som tusan med det på sistone, så inte konstigt det är mycket skit...)
Blev en skrittur barbacka med Hästan idag. Pigg som FN, så blev en balansakt utan dess like. Men satt kvar, och det gick ändå bra.
 
Imorron blir det Uteritt med Siv och Arne! :-D
Arne
Apan
 
 
 

Svar från frågestunden!

Här komemr de äntligen! 
 
Melinda Silverplats:

Fråga: Vad är dina planer inför 2014 i ridningen med din häst? :)

Svar: Att fortsätta utvecklas tillsammans i både hoppning och dressyr. Komma ut på tävlingsbanorna och göra någon start.
Mitt absolut största mål med Apan under 2014 är i hanteringen; att kunna lasta in henne i en transport och fara iväg någonstans...

 

Anonym:

1. Har du nåt förhållande? 
2. vad heter dina kaniner 
3. Vad är ditt mål med ridningen? 
4. Varför kallas din häst Apan? 
5. Vilken är din favoriträtt?

Svar: 1. Nej.
2. Monnie, Kyra, Malte, Owe, Ubbah, Conny, Joker, Misan, Räven, Wirran och Dandy.
3. Mitt mål är att fortsätta utvecklas som ryttare.
4. Jadu, bra fråga. Hon heter ju Apache, och jag tror att det var mina stallkompisar som förkortade det till Apan när jag köpte henne. Jag brukar också kalla också pache.
5. Varierar, men pasta äter jag mycket... och kyckling.

 

Julia:

hej såg dig när du red i ridhuset du rider jättebra!!!! Apan ser jätesöt och snäll och fin ut men kanske lite busig!!! Behöver apan en sköttare???? 

helsning från Julia

Svar: Tack för den fina kommentaren. Ja, Apan kan vara lite småbusig ibland. Hon behöver ingen skötare.

 


Härligt med vinter!
 
 
 
 

 

 


Update!

Och nu är det mycket igen! Mycket som händer på jobbet, mycket som händer i stallet. Jag har svårt att hinna och orka med allt. Då är det bloggen som får stå tillbaka.
Ska ge er en snabb update!
 
Vi fortsätter träna på, förra veckan hade vi dressyrträning, gick lite sådär. Hästan blir spänd och lite stressad, men mer och mer får jag igenom det jag vill. Framstegen finns där fortfarande, men de är inte lika stora som de varit tidigare.
I helgen hopptränade vi för Jane. Hästan var klockren på hinder, hon är så himla fin, rolig och underbar att hoppa med! Lördagen mycket travhoppning, något som Hästan inte klarade för 6 månader sen... Söndag banhoppning, och egentligen genrep. Den 2/3 gör vi ju debut på tävlingsbanorna, och jag kunde inte haft en bättre känsla i söndags!
Nu på lördag får Apan också tillfället att träna sig lite på miljön på tävlingsplats. Celise ska rida henne på Pay and Jump, de hoppar 80 cm. Själv jobbar jag, så tyvärr kan jag inte vara där och se.
 
Har också haft ut en equiterapeut som har gått igenom henne, och precis som jag troddde var hon mycket spänd och lite hakad uppe i ländryggen. Kommer av att hon är/har länge varit sned. Det är till viss del åtgärdat, men kommer behöva gås igenom några gånger till.
Apan när hon fick akupunktur!
 
Sen står ju SM med kaninerna för dörren. den 8-9/3 bär det av. Igår gick anmälningstiden ut, och jag har anmält Ubbah(som nu är helt återställd efter katastrofförlossningen) Joker (som är i bra form, men den behöver toppas lite) och Malte(Som tog sista pinnen till elit förra helgen i västerbotten!). Ett gäng som nog inte kommer stå längst upp på pallen, men som jag ändå tror inte blir sämst.(hihi) Huvudsaken är att vi har kul!
 
Svaren från frågestunden kommer ikväll.

och till sist, så landade lite av Hästans nya outfit i brevlådan idag! Ny padd till dressyrsadeln, nytt pannband, en förbygel med martingal istället för martingalen hon har(som jag konstant fastnar i) och ett schabrak med apans namn broderat på!
New in!
Pannbandet är samma som hon redan har, men typ alla stenar har lossnat. jag har fått tipset att lacka det med nagellack, så det ska jag definitivt prova!
 
 

Måndag - Dressyrträning!

Ja, det gick ju inte så bra sist, och eftersom jag bara tränar varannan vecka så hade jag bokat en extraträning. Var på plats i god tid för att rida fram och känna igenom henne. Hon hade ju gått hoppning Söndag, så jag var beredd på att hon kunde vara stel. Förvånad blev jag, när hon faktiskt var jättefin och trevlig redan från start!
red fram i alla gångarter, och även i vänstergaloppen höll hon ihop.
 
Vi jobbade med att hon skulle "vänta" på mig, dvs lyssna på halvhalterna och vila lite i steget. Vi ville ha henne lång och låg, och ordentligt mellan skänkel och hand. Hon var lugnare och mer följsam än sist, och efter en stund kändes hon så kanonfin! Vi varierade lite mellan höger och vänster varv, skritt och trav på små och stora volter. jag kvar i position, Apan kvar i samma lugna fina, trots övergångar/tempoväxlingar. Hon har ju lite lätt "Adhd eller Damp", och kan inte jobba med samma grej för länge för då tappar hon fokus. Men jättefin verkligen.
 
Avslutade med galopp i båda varven. En liten travvolt i volten först, och sen i slutet på volten fatta galopp, galoppera ett varv och sen mindre galoppvolt och avsaktning i slutet på volten. I höger galopp kom det lite protester, lite småbakutare. Dock inget stort, och när vi kunde rida 1 varv utan det så gav vi oss och bytte.
2 ggr i vänster galopp var jättebra, 3.e gången tappade hon bakbenet igen och blev skuttig. Ännu tydligare då att det händer om hon blir trött.
 
Celise och Apan.
 
Ett jättebra pass, och jag har världens träningsvärk idag... Blir en skogstur i em/kväll.
 
Jag har också tagit kontakt med en equiterapeut som ska komma och kika på Apans muskler och gå igenom henne. Vi börjar där, så får vi se sen vart det leder. Idag är jag iallafall en mycket nöjd hästägare! :-D
 
 
 
 

Nämen!

Hmmm...
 
Vad händer här...?
 
;-D
 
 
 

Söndag - Hoppträning!

Var inte inplanerat egentligen, utan blev en spontanträning för världens Bästa Kicki!
Celise red på lördagen, ett BRA dressyrpass. Var inte där, men det KÄNNS på hästan om hon gjort bra eller dåligt jobb föregående pass.
Jag jobbade ju till kl 15, och "alla andra" red under tidiga EM, men jag fick sällskapa med Nina och hennes jättefina ponny Mini. Nina bloggar Här!
 
Vi red lite markarbete. På medellinjen: Bock, 3 galoppsprång, studs, 3 galoppsprång bock. Vända in från höger, vända ut till vänster, vända in från vänster och vända ut till höger etc. Liiite svårsvängt + att jag blir lite passiv och bara låter henne gå när det inte är "riktiga hinder".
Sen, på ena långsidan en linje. Bock, 1 galoppsprång, kryssoxer, 4 galoppsprång oxer. Apan hade jättebra sug på den här, och lyckades traggla sig igenom bock-kryssoxer utan problem. Jag hade annars kunnat tänka mig att hon skulle strunta i bocken och bara dra mot hindret, men hon jobbade på så fint.
 
I slutet la vi ihop båda linjerna, och sista oxern låg på 1 meter. Jag blir ju lite "höjdrädd" om jag ska rida på oxrar som ser stora ut, men inte den härt gången. Det var BARA kul att få till ordentliga språng, Apan hoppade väl och vi hade bra kontakt. FIN HÄST, BRA PASS! 
 
Dock är det en sak som bekymrar mig. I galoppen hänger inte alltid Hästans vänster bak med, och galoppen blir kantig och jättekonstig, och hon måste "småskutta jämfota" bak för att ta sig fram... På söndagen märktes det extra tydligt, kanske hon var stel/lite muskeltrött efter lördagens pass? Det är ju inget som är nytt, utan har alltid funnits där, bara mer eller mindre... och hon känns inte ovillig till jobb på nåt sätt, utan hon löser det ju, även om det blir lite ryckigt och flaxigt...
 
Finast!
 
 

Frågestunden...

Frågestunden Avslutas idag kl 18.00!
 
Svaren kommer upp under Kvällen.
 
Mattes hjärta!
 
 

Tisdag!

och nu har här varit tyst ett tag. Ber om ursäkt för det, men haft mkt på nya jobbet...

Har ändå hunnit med 2 bra träningar, kommer uppdatering om det under dagen.
Idag är det varmt ute, och då får min fina tjej vara naken ute!




och, bilderna är ragna före kl 8 på morron. Och det är LJUST ute! Härligt! ♥

RSS 2.0