Ahhhh!!!!

Vänster knä kraschade ihop efter gårdagens ridturer, idag har jag trampa sönder mina egna hälar, mina höfter känns som om de ska gå ur led efter c:a 3 timmar i ridhuset, och ryggen gick rakt av när jag som bäst stod och viftade i luften(varför jag nu gjorde det??)...
 
TROTS DETTA är jag en nöjd och glad ridlärare och hästmänniska som kommer att somna med ett leende på läpparna ikväll(inatt?). Har haft 4 helt underbara elever, med de BÄSTA eleverna och hästarna som går att uppbringa. Kan det bli bättre? 
 
Har även haft en underbar skogstur med Tove, Dumle och Bertie. Mycket galoppjobb, lite klättra samt lite bus upp på banken. Jag är mycket lyckligt lottad som har hästarna och alla underbara ridtjejjer runt omkring mig. som antingen hjälper mig med det jag behöver ha hjälp med, lyssnar, tar mina instruktioner och verkligen vill lära sig det jag kan och vill dela med mig av.
 
Världens vackraste hästar i en hage... <3
 
PS: Hoppas att jag även vaknar med det där leendet imorron. När klockan ringer är den nämligen 5, och då är det minst 18 timmar tills jag får gå och sova igen, och minst 1 dygn innan jag hinner mig till stallet... Fast, jag älskar ju mitt jobb också. Dock inte på samma sätt, och inte varje dag...
 



Torsdag återigen!

Alldeles strax ska jag burna iväg till stallet. ska först upp till ridklubben och hämta nå kläder och shit, sen till Lilla Stallet och göra Dumle klar för en tur i skogen. Tove rider ju Dumle, och jag ska rida Bertie.
 
Efter det blir det lektioner hela kvällen, 3 ponny och så min nya vuxengrupp på häst. ska bli riktigt riktigt roligt! :-D
 
Dumle och Rebecca!
 



Världen är lite på sned...

Ja, verkligen snedvridet känns det. För 1 vecka sen satt jag här med lite blandade känslor för att vi inte fick HOPPA på hoppträningen, och idag sitter jag här och är bara GLAAAD för idag fick vi hoppa lite på DRESSYRTRÄNINGEN. ;-P
Eller, hoppa och hoppa, vi red Caprillibana med bommar och ett litet hinder, och det gick mestadels toppen-jäkla-super-bra, men hade en eller 2 små "dippar" som jag helst skulle vilja radera ur mitt liv, för det är dem jag ältar fram och tillbaka just nu, och kommer nog göra så en tid framöver... Men det blev helvettes mkt mera hoppning idag på dressyrträningen än förra veckan på hoppträningen. och Balsas blev jättepigg efter lite bommar och något skutt, jättehärlig är han när han jobbar på ordentligt och har bra bjudning!
 
Sen blev det även ett oplanerat ridpass idag, har varit ut med Celise(http://syskonryttare.blogg.se) och Trine på deras andra ponny Rex. En mysig skogstur där vi red i alla gångarter och klättrade lite i lejonbacken. Rexen verkade vara på sitt allra bästa humör ikväll.
 
Annars är det blandade känslor för hela slanten, varje glädjeämne har en mörk baksida, och varje framsteg bär förr eller senare tillbaka. Så känns det just nu iallafall...
 
 
Bjuder på en snattad bild på Celise och lilla Rex. ;-P
 



Dumle.

Som jag kanske sagt var Dumle med på aktiviteterna på ridklubben i helgen, han spelade hästhandboll. Verkade också som om han tyckte det var kul, och han skötte sig bra!
Visar en liten bild, som jag snott från Ungdomssektionens blogg:
 
Visst ser han ut att vara koncentrerad???
Vill ni veta mer om Hästhandboll???

Tyvärr gick Dumles träns sönder någon gång i helgen, så han tar det lite piano just nu...
 
Jag bjuder även på en bild på hästen Billy som jag red igår. Även den bilden är snodd från U-sekts blogg. ;-P'
 
Stor, men söt! :-D
 
I skrivande stund är jag inte längre så taggad på att rida lektion, är lite smått bekymrad över mitt knä, som verkligen gjorde ONT igår efter ridpasset. Hoppas hoppas att det håller även ikväll...
 



Onsdag!

Godmorgon!
Idag är det Onsdag, och jag taggar för ridlektion ikväll! Hoppas såklart på att få en lika bra känsla som igår, och som jag vanligtvis har när jag rider på min fina Balsas.
Känner att jag behöver ha ett bra pass idag med för att kunna fortsätta producera positiv energi!
 
Tänk om jag skulle försöka fixa lite nyare bilder också??? hmmm...
 


 

Dagens!

Idag blev det ett oplanerat ridpass! For till stallet vid 3-tiden, kom just i tid för att hinna hjälpa personalen att ta in de sista hästarna. 
En av våra nyhästar, Billy, har ett sår som blivit infekterat och äckligt, så jag och Kajza gjorde rent och fixade upp honom. sen linade vi honom för att kolla om han var halt. han var ohalt, så Kicki tyckte jag skulel ta en liten ridtur på honom eftersom han inte hade gått på länge. Sagt och gjort. Billy är typ nästan 180 hög, så han kändes lite mäktig för lilla jag, 155 cm. Men en riktig hästmänniska är aldrig bangen, så det var bara att klättra(!!) upp och börja rida.
Och det var en mysig kille, lite vinglig, men annars inga problem. Skritade och travade fint, på tygeln, lite taskigt med svängningen kanske, men han var stoooor och jag är liiiten, så kom inte direkt åt honom med skänkeln som jag skulle ha velat. Galoppfattningarna var också struliga, men han är nog van att ha mer ryttare och mer ridning från ryggen. såhär första gången är man ju lite försiktig och vek. Dock tröck jag till han ordentligt en gång i galoppen för att han inte skulle bryta av, och då surade han mot skänkeln.
Men annars en snäll och go och fin kille, och ett jättebra pass som höjde mig idag.  Sen har jag och kajza pysslat med lite allmänt hästigt, ryckte Rabalders man och gjorde hårinpackning på Linas svans tex.
 
Sen var vi även och fixade Dumle + gjorde kväll i stallet. Hästarna ville in och stressade litegrann, trots att det inte var så sent. Men det är allt mycket kryp ute på kvällarna, så det var nog därför.
Dumle har varit dum igen, och slaktat sitt lila Fleecetäcke. *morr* han får inga fler täcken nu!
 
TUR att han är söt, lilla Dumle-bus! <3
 


 
 

GLAAAAD!

Japp, känner mig otroligt glad just nu! Min Kai svarar på medicinen, han är piggare, gladare och andningen är såååå mkt bättre! :-D Inte 100% ännu, men det är ju över en vecka kvar på medicinkuren!!!
 

Frågestunden!

Jag har fått alldeles för lite frågor till frågestunden, så kom igen nu! Någonting måste ni väl fundera på??? ;-P
 
Basseman med bollen!
 

Helgen

Håhå jaja, slitig, men otroligt rolig helg! kaninhoppning på skördedagarna!
 
Fredagen inleddes med krok svår och krok elit samt höjdhopp elit. På lördagen hoppade vi lätt msv och svår krok x2 + höjd ej elit, och Söndag hade vi alla raka + längdhopp.
 
Monnie: Gick hur fint som helst, bra fart och rytm i kroken. vann båda klasserna där. På söndagens rakbana var han skeptisk och sen blev han trött, men det blev ändå en andraplats i cupen! Hoppade även längd, men rev ut sig på 2 meter.
Räven: Har ju inte tävlat på ett tag, så målet var att komma i mål egentligen. hon är rejält otränad. Dock verkar hon absolut inte ha ont, och hon gick på en del fel i kroken men kom i mål i båda. i raken hoppade hon riktigt fint, men blev såklart trött efter typ halva banan. fick hoppa 1 final, men gjorde det jättebra överlag! Hoppade längd också, men var trött och rev ut sig på 180.
Ubbah: Hon kan ju verkligen hoppa HUS om hon vill. och i kroken var hon riktigt på G, förutom i sista finalen där hon vägrade gå över starten ens. I raken gick hon också jättefint, men även hon blev trött. dock 1 andraplats(5 sek efter monnie) i krok elit och en fjärdeplats i den andra. även en placering i elit rak, men minns inte riktigt vilken.
Kyra: hoppade med Engla, och hon är nog mest otränad av dem alla. Fejkbrunstade i 3 klasser av 4...
Joker: Fick typ en placering i varje klass, blev svårklassad i rakbana, och en andraplats i cupen. Hoppade även längd ej elit och tog sista pinnen till elit!
Misan: Mycket korrigeringar och slarvfel i kroken, i raken blev det mest slarv i första klassen. I andra verkade hon fatta galoppen, och gjorde 2 jättesnabba nollade lopp utan korrigering. Första pinnen! :-D
Malte: Nu går han verkligen från klarhet till klarhet. Tog pinne i båda lätt krokklasserna, minst 1 nollat lopp per bana och blev MSV. I rak blev han uppklassad redan i första klassen, men hoppade andra för cupen. och Malte VANN lättcupen! Ett bra avslut på lätt-karriären. :-D
 
Cendo var med på prova på-hoppning på lördagen, och han var sååå glad och duktig. Han gillar ju att hoppa och umgås med alla människor!
 
Ubbah hoppar!
 

På lördag kväll var vi några kaninhoppare som var till stallet och red också. det var kul, jag red förstås min Basseman, och han var lite seg men ändå fin som vanligt. red inte ett så hårt pass.
När vi var klara med ridningen och allt sånt och hade pussat hästarna godnatt och bara skulle byta kläder gick plötsligt brandlarmet! Shit, vi hade 4 minuter på oss att ringa nån och säga att det inte brann! Brandbilen hann komma, med blåljus och allt, och full med brandmän redo att göra en insats. tror faktiskt att de blev lite besvikna att det var ett falsklarm...
 
<3
 
Idag är det Måndag, jag är gode mör i hela kroppen, huvudet känns mosigt efter som jag klev upp klockan 5 imorse och var och jobbade 2.45 timmar. Inte direkt det optimala efter 3 dagars kaninhoppning.
Just nu är jag dessutom lite deppig, det KAN höra ihop med vädret/hösten eller nåt liknande, men jag känenr mig sur och tvär och ledsen, och tyvärr verkar det som att det går ut över alla andra...:-(
Nå, nu är jag ledig tills på fredag, imorron blir det SOVMORRON, och på onsdag taggar jag för dressyrträning med min fina häst! <3
 

Ett år har gått...

Idag är det 1 år sedan min fina änglahäst fick sina vingar. Ett år av saknad, ett år utan några minnen med dig. Ett år där jag gått från botten upp till ljuset igen.
 
 
Solen sover, Stjärnor vakar
I det kända mörkrets tid
Månen lyser, Vinden talar
Dagen vilar här bredvid
 
Solen vaknar, Stjärnor somnar
Nu är deras vila här
Glömt är mörkret, Glömt är kölden
Natten har sitt fäste där
 
 
Det brinner ett ljus, På andra sidan
Med ett sken som lyser starkt
Finns där en plats, för någon som längtar
Jag vill gå på helig mark
Vart än vägen vänder ska jag finna min väg fram
 
Där är min dröm, där är mitt ljus
Som kan visa mig vägen hem
Där är min dröm, där är mitt ljus
Som lyser upp mitt mörker
 
Oändligt älskad ~ Evigt saknad
 
 
 
 

Torsdag!

Hemma efter en helt underbart rolig kväll i stallet, med mina elever. Har fått en massa nya tjejjer att joba med den här terminen, och det är alltid jätteroligt! :-D Ponnyerna är fortfarande inte 100% igång efter sommarlovet, men alla skötte sig helt exemplariskt, och det var så himla KUL!!! 
 
Nu taggar vi om för jobb 7-15 imorron, och sen är det kaninhoppning för hela slanten hela helgen!!! :-D
 
Ubbah hoppar höjd!
 


Ridlektioner!

Jepp, alldeles strax drar jag till stallet för att ha mina ridlektioner. Jättekul den här terminen, jag får ha kvar samma grupper som i fjol, grupper som jag nu lärt känna och kan börja jobba ordentligt med! :-D Ev får jag dessutom en till grupp, en med vuxa och storhästar efter mian ponnytjejjer. Jätteroligt! :-D
 
Iaf, det är ju lite mjukstart shär de första veckorna på ridskolan, så blir inget jätteavancerat arbete. Ikväll har de 2 första grupperna skolridning och sista teori.
 
Finaste stallkatten Ozzi. <3
 

Ni glömmer väl förresten inte bort frågestunden??? http://touii.blogg.se/2012/august/fragestund.html Ta chansen att fråga det du undrar över om mig eller mina djur!
 

Dagens Ridpass! Hoppträning...

Japp, idag stod det ju hoppning på schemat. Blev dock ingen hoppning, blev en vääääldigt basic mjukstart med mycket joddlande på volt och lite travbommar. Faktiskt så var Basseman jättefin idag, dock lite åt det sega hållet. Men travade jättefint över bommarna och var jätteförsiktig! Sist vi skulle trava bommar hoppade han ju över dem. ;-P
 
Jättenöjd med min insats och hästens insats, dock kan man säga att det är lite spridda kunskapsnivåer i gruppen, och säkert har vi även väldigt olika ambitioner vilket ev kan strula till det lite under terminens gång. men vi tar inte ut nåt i förskott, utan se det positivt! ;-P
OCH! From idag vet jag varför jag trivs på min Bassemans rygg. Han hjälper mig att skapa ljuv musik! <3
 
Mitt <3
 

FRÅGESTUND!

 
Fråga vad du vill om mig eller mina djur. Frågestunden avslutas på Söndag, eller när jag fått minst 10 frågor.
 


Taggar redan nu!

Alltså, jag är svintaggad på att hoppträna imorron! dels för att det känns som evigheter sen jag hoppade ORDENTLIGT(typ 3-4 veckor sen med Bertan) men också såklart för att jag ska rida världens finaste Basseman! :-D
Min kompis Anna har ridit Balsas på sin lektion idag, vet inte hur det gick, men jag hjälpte henne att göra iordning honom innan lektionen, och då var han jättejättejättesnäll! Som alltid. <3
Hade dessutom stått och hetsryktat honom före hon kom, så hon hade typ inget att göra själv, bara sadla, träna och sitta upp. 
 
Iaf, blir nog inte så mkt hoppning imorron, hästarna är ju inte 100% igång, men hoppas det blir markbommar, för det behöver Balsas träna på. Han hoppar juh över dem istället för att bara ta lite större travsteg...
 
 

Veterinärbesök!

Hemma igen efter att ha besökt veterinären med Kai. Han har ju blivit piggare och gladare, men nyser mer och oftare. dessutom ännu mer kladdig på tassarna.  Han har alltså svarat pyttelite på den förra antibiotika-kuren, så nu har han fått en ny. Samma sorts medicin, fast dubbelt så länge. Hoppas nu att det blir ännu ännu bättre bara!
 
Ett plus idag var att det fanns lite medicin att hämta ut på apoteket, dock bara en kartong, och han ska ha 3 totalt... så blir att hämta mer medicin om någon dag. och sen hålla tummarna att han blir mycket mycket bättre.
 
Pappa Monnie...
 

Ninisarna...

Kände att det var läge för en uppdatering om långöronen.
 
I helgen är det årets höjdpunkt! Skördefest och miljödagar i Boden, och vi kör en tredagars tävling med AAAAA klasser!
Vi får tyvärr inte ha elit på lördag, men då kör vi kaninhoppningens dag istället.
 
Monnie, Kyra, Räven, och Ubbah tävlar elitcupen, Joker msv-cupen, Misan och Malte lätta cupen, och Crescendo ska vara i klapphörnan/på prova-på hoppningen på lördagen. Alltså aktiverar jag alla mina kaniner i helgen.
 
Utom KAI! :-( Han svarade ju lite på medicinen han fick, men absolut inte som han skulle. Han är piggare och gladare, men nyser mer än förut, och jag inbillar mig att han även snyter sig mer i tassarna... Igår och idag har han sprungit lös här på tomten, och vi har hinder uppställda på baksidan. Vem tror ni var och hoppade över dem??? <3
Imorron har vi bokat ett återbesök hos vet, och då tänkte jag faktiskt be dem att gå in i näsan på honom och kika hur det ser ut... om det finns nåt som retar, samt hur slemhinnan ser ut. För det verkar ju sitta i näsan, eller åtminstone högt upp i luftrören...
 
Håll tummarna nu att de hittar nåt!
 
Kyyyyyyraaaaaan! <3
 

Så var det Måndag igen!

Ett plus med dagen är att skolorna börjar, GRATTIS alla barn, nu slipper ni att göra INGET! :-D
 
Började dagen med en pytte-pytte sovmorron, sen iväg på jobbet. Jobbade till 12, sen fick jag stressa hem, för jag skulle till stallet och rida.
 
Vi red ut, jag på cappie och Kicki på Burre. red till bränslanbanan, och det var första gången för Cappie där. När man rider direkt-vägen dit så måste man passera under en skylt, det är som en stor port fast utan dörrar. Den tyckte Cazphian var det läskigaste som fanns. Tvekade en stund, men gick sedan igenom.
Så red vi runt en sväng på bränslanbanan, läbbiga skuggor, monster och spöken i skogen, men han höll sig i skinnet och lyssnade på mig bra. Skrittade rätt mkt så han fick vänja sig, och tog sedan lite trav. För dagen var han ändå lite seg, han svarade inte riktigt framåt + att när han såg nåt läbbigt stannade han.
Avslutade med korta galoppsträckor på banan, fattade, red fram och bröt av i god tid innan det kom nåt läbbigt.
och innan vi gick hem fick jag honom att skritta över 2 bommar på marken. låååång tvekan innan han faktiskt bara klev över dem som vilken häst som helst. Tok-Pelle! ;-P
 
Fin Cappie-bäbis!
 


Lördag!

Imorse var jag och släppte ut hästarna. det gick bra, de var lugna och fina. Sen åkte jag hem och sov en stund till...;-P
 
Nu ikväll har jag varit och ridit på Balsas. Han var såååå fin, hagvistelsen gör STOR skillnad! Han var avspänd och lyhörd, vi jobbade skänkelvikning på diagonalerna i skritt och trav, lite serpentinbågar i trav, och avslutade med att ta en liten galopp i vardera varvet. han var helt klockren! :-D
Nu när han stått på box och inte rört sig så mycket har vi linat honom en stund innan uppsittning för att han inte ska vara så pigg, men det gjorde jag inte idag, och det hade inte behövts iallafall. Idag var han PERFEKT, precis så som jag vill ha honom! <3
 
Jag längtar tills på onsdag då hoppträningen kör igång, hoppas bara att han är fit for fight för lite lättare "skuttning". :-D
 
 

Bildbomb!

Här kommer bilderna från min och Idas "lekstuga" med Balsas idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är han helt underbart duktig??? <3
 
 

Fredag!

Vid halv 11 åkte jag till stallet för att rida Cappie. Första gången på 3 månader, hade liiite fjärilar i magen, men det gick bra. han är sommarslö så att det nästan stör, fick jobba mig gul och blå med benen för att få fram honom.
Vi hade sällskap med Kicki/Burre och Elina/zeph. Egentligen skulle vi bara rida skritt och lite trav, men blev en liten galopp också. I första galoppen hade jag burre framför och Zeph bakom, och då höll det på att bli sken, han skulle ifrån Zeph och ikapp Burre... I andra galoppen bytte vi konstellation, och Zeph gick först, sen burre och sist Cappie. Nu galopperade han lugnare och lyssnade mer på mig upp på ryggen. Burre hoppade och bockade, men det gjorde inte så mkt.
 
Det var dessutom rejält varmt, så vi hade 3 trötta och svettiga hästar med oss hem sen.
 
Bejbis! <3
 

Sen har vi kört en session toleransträning med Balsas idag också, kommer en bildbomb om det senare ikväll när jag hunnit ladda över bilderna i datorn. Idag var han med på noterna, men tuggig så det stör! varje gång man stannade honom nafsade han och höll på. Dumheter och Babyfasoner.
Efter träningen satte jag på honom en flughuva och släppte ut honom. Han har fortfarande ljusreaktion på vänster öga, så huvan är täckt med en handduk över vänster öga. innebär att den inte släpper igenom nåt ljus, men också att han inte ser ett skit med det ögat. Skiter han nog i, bara han får vara ute igen...<3
 
Som sagt, nyare Balsas-bilder kommer senare ikväll! :-D
 
min <3
 

Ännu en dag i paradiset...

Ännu en dag avklarad. jobba kväll, så har inte varit i stallet nåt idag. Imorron däremot ska jag dit. ska rida cazphian vid 11-tiden, sen har jag bokat med ida att vi ska köra en session toleransträning med Bassen. Och förhoppningsvis ska jag även rida honom. :-D
Ska försöka få lite bilder på träningen, kan vara kul att se. ;-P
 
Amira sist när vi tränade.
 


massa ridning!

Idag var jag ledig och då har jag passat på att vara en aktiv hästmänniska!
Imorse tog jag min lilla ponny och gick till grannen(läs - längre upp en bit längs vägen). tränsade den andra lilla ponnyn, och så for vi ut. Tove med min Dumle och Jag med Toves Bertie. Vi körde lite intervaller i skogen, mkt trav med skrittpauser. Upp på stora slingan(som inte alls ser ut som jag minns den) och körde lite galoppintervaller med skrittpauser. sen ner, hoppade lite bank och vattengrav. Travade upp för klätterbacken så hästarna fick ta i! trötta ryttare och hästar kom hem efter c:a 2 timmar i vår vackra sommarskog.
 
Sen har jag ridit dressyrlektion. Ett lugnare pass, men märks att man inte är så jätteigång. Balsas håller vi ju på att rida igång nu efter ögonskadan, så idag fick jag äran att rida en ponny. Uriel, fuxfärgad D-ponny. Idag hade hon lite dålig bjudning, var lite oärlig samt lite ormig. men ändå trevlig, hon var väl typ i samma form som jag. sommarslö och lite otränad?
 
Uriel när hon kom till oss.
 
Det var ett roligt pass iaf. Jag har ju den här terminen gått över och rida för min gamla instruktör som jag red för sista året med Cipo. Åse, och hon är jättebra på alla sätt och vis. Bra på att förklara, pedagogisk, och tar det för vad det är för dagen. meningen är ju att det ska vara jag och Balsas på de här lektionerna, och det blir det väl nästa gång?
Efter dressyrträningen är jag alldeles mör i mitt vänstra knä(fast det har varit lite si och så hela sommaren typ) samt att jag har västa skavsåren på mina sittben...:-( Kom även på mig själv med att sitta och rida på svanskotan idag, hur det nu gick till. Komemr vara rätt mör i kroppen imorron har jag en känsla av...
 
Nu ska jag sova iaf, imorron är det arbetsdag igen, och på freag ska jag rida på Cazphian och Balsas, samt att vi ska köra lite toleransträning med Bassen.
 
Lovely! <3
 


<3

 

Ridskolestart!

Japp, idag startade lektionsverksamheten igång igen. Kändes lite weird att vara i stallet när det var så himla mkt folk dä, men roligt också att få träffa alla stora och små igen, och liksom känna att det är PÅ RIKTIGT!
 
Idag har jag strosat runt i stallet, ryckt en man, borstat en Basse och lite sånt. och såklart pratat med folket.
Imorron blir det inte så mkt stall, då jobbar jag från 14.30, och hade tänkt att bara vara innan dess.
På onsdag däremot ska jag rida på Balsas, jag har lovat rida Bertie igen, samt att jag ju har dressyrlektion. Riktigt kul, men hoppas att jag inte får alltför mkt träningsvärk till på torsdag. ;-P
 
jag har även haft hand om finaste Dumle idag, och vi har borstat och pysslat och gått på promenad. Lite lugnt efter gårdagens tävling.
 
från när jag och Lisa tömkörde...
 

ÄNTLIGEN!!!

Nu är det v. 33, och jag får gå på "lågfart" på jobbet... jobbar inom de närmaste veckorna endast 2-3 dagar per vecka! Vilket ju innebär att jag kan gå på högfart i stallet. ;-P
 
idag får Basseman börja ridas lite smått, men jenny rider mån-tis, så på onsdag är det min tur. och på onsdag har jag ridlektion, dressyrträning. Blir nog inte att rida Balsas, så jag är lite öppen för förslag.
 
Idag ska jag till ridklubben en sväng, och sen är jag och Dumle kompisar idag. han tävlade ju igår, så blir en lugn dag för Dumleman.
 
Fina ridskolaponnyn Harry!
 

Lördag!

Hej hopp!
Nyss hemkommen från stallet. har egentligen arbetshelg i helgen, men för en gångs skull jobbar jag dag (7-16) och hinner med stallet på kvällstid. Idag iaf, imorron börjar jag seeent(13.00) så då hinner jag före. och imorron ska Dumle och rebecca tävla, c:a klockan 9, hoppas jag hinner se det... har lite att göra med RS hästar, lite mockning och matning och medicinering ni vet. ;-P
 
På måndag drar ridlektionerna igång, riktigt kul för jag är taggad! :-D
 
Fina Dumle! <3
 
 

...

... och så hade vi skitsnacket då... Tänk att vars man än vänder sig så finns det människor som av någon anledning måste spekulera i och sprida en massa skit om saker som de inte ens har med att göra!
 
Avundsjuka är en svart "sjuka" som infekterar fler än bara den som bär på den själv...
 
det finns ett jättebra ordspråk som lyder: "Du blir inte renare av att kasta skit på andra!"
 
 

Toleransträning!

Ikväll har en av mina kompisar haft en liten session med toleransträning för alla som var intresserade. kan säga att det var rätt många som slöt upp, många av ridskolans hästar fick testa sig... balsas och jag var naturligtvis med. Som planen för hans framtid ser ut så behöver han testas i ALLT!
 
det fanns olika stationer:
- Gå emellan 2 hinder med c:a 1 m mellan. Typ transportträning.
- Gå över en presenning
- Gå upp på en lastpall och ner igen på andra sidan.
- Lattja lite med en pilatesboll
- Klä ut sig med lite svarta sopsäckar
- Lite bommar att vända runt etc.
 
Balsas var skitspänd när vi kom in i ridhuset. han står ju på box, får inte gå ut i solen pga ögat. :-( Han var dessutom pigg, men han höll sig bra på mattan. det första vi kikade på var pilatesbollen. Som om han skulle bry sig? han gick fram till den och försökte bita i den, och det gick att studsa den på honom, tom bakifrån. både medans han stod stilla och gick. Vi avslutade när han råkade kliva på bollen, jag var lite rädd att den skulle gå sönder.
Sen kikade vi på plastsäckarna, och även de försökte han "sno". jag trädde på honom en säck på huvudet, men vi jobbade inte länge vid den stationen heller, var rädd att han skulle äta upp nåt. ;-P
Så gick vi mellan hindrena, och där tvekade han liiiite, men gick sen igenom.
Sen provade vi att gå över presenningen, och det var som att han inte upptäckte den förrän han klivit på den, så han var tvungen att vända sig om och kika vad han gått på.
Sen gick vi upp på lastpallen, och där tvekade han och gick på sidan en gång, och sen upp på den. Då knakade det i den och han for igenom med bakhovarna. :-( Inga skador, och han hade inte bråttom av den, men inte bra iaf.
Typ "Hej hej, här kommer vi och trashar utrustningen."
 
det var iallafall grymt kul, och det kommer bli massa mer träning under hösten. Inte bara med balsas, utan säkerligen med många fler av ridskolans hästar.
 
Avslutar med att bjuda på en bild av ridskolans ponny Amira, som dagen till ära klätt upp sig lite fint. ;-P Duktig tjej! Synd bara att hennes "pojkvän" Pessoa inet riktigt uppskattade outfiten. 
 

Ridskolehästar!

Ja, nu kommer ett åsiktsinlägg igen. Den här gången om ridskolehästar. Just det! - Ridskolans Hästar!
 
Ni som rider på ridskola och som bara älskar en enda häst, hur ofta hade ni inte velat vara den enda som rider, sköter och pysslar med den hästen?
Ni vill vara den enda som den hästen känner igen och kan associera med en ryttare? Som de gärna vill träna och tävla med, gärna på precis samma premisser som de med egen häst.
 
Det är ju så, att ridskolor och ridskolehästar är så GRYMT underskattade. Hur många av er där ute hade kunnat rida idag om ni inte lärt er det någonstans?
Nu vet jag att ALLA inte rider på ridskolehästar, någon kanske lär sig på nån kompis häst, eller rider på grannens shettis eller så, men de flesta av oss om rider och är duktiga på det, vi har lärt oss det på en ridskola.
 
 
Men vi återgår till det här med favorithästen!
jag vet ridskolor där folk snackar skit om sin favorithäst, för att ingen ska vilja rida den, den ska få vila etc. men hallå! De gör bara sig själva en björntjänst.
En ridskolehäst som i princip inga elever kan/vill rida blir knappast långvarig på den ridskolan. Och alla vi som rider på ridskola gör ju det för att vi "måste". Våra föräldrar kanske inte har inte råd att köpa en häst åt oss och ge den mat och husrum varje månad. De kanske inte vill. Jag kanske är för orutinerad eller oansvarig så att jag inte ska ha en egen häst? Orsakerna kan vara så många, men kontentan är: Vill vi rida, så blir det på ridskola!
det är nog inte många som har förmånen att välja mellan att ha egen häst eller rida på ridskola.
 
Iallafall så har jag ett råd till alla er därute som älskar en ridskolehäst, och som vill hästens bästa + ha kvar den i evighet: Se hästen för vad den är, och inte vad ni vill ha den till! Uppmuntra de andra eleverna att rida på den, hjälp gärna till och sprid den kunskap om vad hästen gillar/inte gillar till alla andra som ska hantera/rida hästen. Hästen blir gladare och trivs med livet på ridskola, vilket bidrar till att den håller sig hel.
Den är en lektionshäst, dvs den är inköpt för att gå lektioner, och det är det den ska göra i första hand. Kan den inte gå lektioner har ju inte ridskolan någon större nytta av den. Och om ridskolan sedan väljer att sälja hästen, då har man den ändå inte kvar.
 
 
Och ni som gillar samma häst: Bråka inte, hjälps åt! Hästar ser dåligt skillnad på människor via utseendet, den använder främst känsel, hörsel och lukt. Försök att göra på samma sätt alltid, och lär gärna de som kan mindre än du. Då blir hästen trygg och glad.
 
Ridskolehästarna tillhör ju alla klubbens medlemmar, och då tycker jag att alla ska ha lika stor glädje av dem.
 

 

Dagens!

Jahapp, det var ju ljusblått!
 
Efter gårdagens medvindar sjunker det återigen. På måndag har vi terminsstart på ridskolan, och vi har inte mindre än 4 hästar inne i stallet... skadade alltså. 3 ponnyer, och så min Balsas. Håller alla tummar jag har att inget mer inträffar!
 
Balsas har för övrigt fått börja gå ut i ridhuset och ledas idag. han är så rastlös, och hade busat med Jenny idag. Man får se upp lite...
Imorron har jag anmält oss till ett litet pass toleransträning med en av mina kompisar, Dumle och Kajza ska också vara med. kan bli roligt!
 
Skulle som sagt rida ridklubbens nya ponny idag, Hubbe, en D-ponny, fjording. Tyvärr har han bänglat på någe vänster och är svullen i ett ben. Dock inte varm, men halt. Så jag får rida någon annan dag.
 
annars har jag njutit av min ledighet idag. sovit, varit i stallet, pysslat med kaninerna... Bara varit!
Imorron ska jag åka till stan och hämta mer medicin till kai, och sen blir det stallet. möte imorron kväll, och så träningen där. Kan bli bra.
 
Min Ubbah! <3
 

Onsdag morron...

Och nu drar jag snart iväg mot stallet. har ett möte inbokat, sen ska jag pyssla med mina långörade.
 
Rider ikväll! ;-P
 
Mitt <3
 

Tisdag och vinden vänder...

Japp. Dagens Jag är betydligt mer positiv idag än igår. ;-P
 
Veterinären med Kai idag. Lungor och Hjärta UA, i övrigt vid ganska god vigör, ngt tunn, men är ju som sagt nyavmaskad. Vid blotta ögat är han inte sjuk. Om man inte ser honom i rörelse när han först tokspringer och sen tvärnitar och kippar efter luft. En gissning(hade jag gissat också) på en luftvägsinfektion, så vi fick antibiotika, och de vill träffa honom igen om någon vecka.
Medicinen var tabletter, och det har jag ALDRIG gett kanin. Men den slank ner den också.
 
Balsas har jag varit till ikväll, han håller på att explodera i sin box... Vilar inte så mkt, utan verkar mest fundera på hur han ska ta sig ut därifrån... Men, det gick bra att droppa ögat, och det ser nästan normalt ut nu... och han verkar inte så öm, men har nog ett litet sår på hornhinnan... hoppas det läker på rekordtid!!! :-D

Imorron ska jag nog provrida en ny häst, får se hur det kan gå...;-P ska försöka få liv i kameran också, behöver biiiiilder! :-D
 
Kai på Kistamässan i jan i år. Hoppas få ha den formtoppen igen snaaaart! <3
 

GAAAAAAH!

F-R-U-S-T-R-A-T-I-O-N med STORA bokstäver!!! Hela världen jävlas just nu känns det som... :-(
 
Balsas har varit svullen i ögat till och från, men var idag rejält svullen, så det beslutades att han skulle få träffa veterinär Maria. Han hade en frökapsel faststucken i ögat, satt hårt som fan och gjorde garanterat JÄTTEONT! :-( Nu är det visserligen ute, men han ska stå på box och få medicin ett par dagar, vilket garanterat inte uppskattas sådär jättemkt. :-(
 
Kai går åt fel håll igen, så idag har jag bokat en tid hos veterinären med honom. Imorron klockan 14 ska vi vara där, så ni får hålla tummarna att jag får med mig min fina, livsglada kompis hem igen... Man vet aldrig hur det kan sluta...:-(
 
Mitt <3
 

Som ni märker...

...har jag lite lätt kort om tid just nu. :-( hade velat skriva ett bautainlägg om allt som händer och sker just nu, men det blir så svårt. Jag kan inte berätta allt om min värld för er, långt ifrån. Klockan är dessutom 1 på natten och jag borde sova med tanke på att jag borde kliva upp klockan 8 imorron och rida "min" häst...
 
Iallafall, igår(läs onsdag) hämtade vi hem ridskolehästarna. Efter en kortare hästjakt efter 2 små(stora)kompisar som inte hade hemlängtan, kom vi oss iväg lugnt och fint, och det gick kanon att rida hem. Jag red förstås min Balsas, men valde att gå bredvid honom den sista halvtimman pga att det var grusväg då, och han har bara en sko kvar. Dynghalt när han trampade på stenarna, och då var det schystast att låta honom slippa ha mig på ryggen.
 
Nu taggar vi igångridning iaf, även om Balsas och jag kommer att det jättelugnt tills hovis varit och fixat fötterna.
Har också fått mitt beställda minneskort till kameran, hoppas kunna göra ett bildinlägg någon av de närmaste dagarna. På Basse, på oss.
 
Tills vidare, ha det bäst!
<3
 
 

RSS 2.0