Freeedag!

Idag har jag annat i tankarna, så Hästan vilar! Har dock varit och hämtat ut ett börjes-paket innehållande följande:




Täcke och benskydd!

Imorron är det första dagen på nya jobbet, så Celise och Apan är bästisar då!



Dressyrträning!

Håhå jaja. Tisdagens dressyrträning blev ju som den blev... Hästan var jättefin, både ambitiös och samarbetsvillig. Förutom att hon var spänd och lite stressig. Vi fick jobba jättemycket "tillbaka" hela tiden, så fort jag gav en enda liten bit så rann hon bara iväg för mig.
Jobbade mycket sidvärts, och hon flyttar ju så bra! Här var största utmaningen att hålla kvar på rätt spår, då hon gärna ville förekomma mig, och flytta så som hon trodde att det skulle vara.
också en del voltarbete, och hon satt fast ovanligt mycket i högersidan, var inte alls villig att ge mig den.
 
Vi fick jobba c:a 45 minuter på övertid, för när hon väl började ge efter och mjukna "dog" mina arm-och axelmuskler och jag föll ihop - och hon "rann iväg" och det var bara att hämta upp henne och börja om.
Jag är ju numera jättestark i mage och rygg, men armar och axlar hänger inte riktigt med. Höger axel är dessutom lite småtrasig sedan tidigare, och tyvärr är ju den sidan Apans värsta...
Vi red i sammanlagt nästan 1,5 timma, och i slutet hade mina muskler gått förbi stadiet "mjölksyra" och domnat bort. hade ingen känsel typ, förutom att det gjorde f******at ont, + att jag hade lite svårt att använda händer och armar. Länge sen jag har jobbat så mycket så jag gråtit, men nu hände det igen.
 
Kan inte säga att det är Apans "fel" på något sätt, utan det är ju jag som måste jobba med mig själv. Och dessutom jobba på att vara konsekvent!
Nyjobbad Apache<3
 
Egentligen har vi inte träning igen förrän om 2 veckor, men har bokat ett extrapass på måndag. Annars är väl risken att vi sitter i samma sits igen om vi väntar så pass länge...
 
 
 
 

Hagbilder!

Solen lyser och det är bara runt 10 minusgrader ute. Som gjort för uteritt! Tog stora slingan och lät Hästan långgaloppera på förmiddan. Uppskattat!
Passade också på att ta lite hagbilder (med mobilen ofc) i det vackra vädret!








Apan ♥



Bus-Burre♡




Ny-hästen Aragon "Arne"

Hade lagt in ett inlägg som tidsinställt, men det ville inte funka. Så det inlägget kommer, om tisdagens träning!

Onsdag...

...och idag har jag och Hästan varit ute och tagit det lugnt i skogen! Behövdes efter gårdagen, dressyrträningen var en av de värsta hittills, iaf för min del.
Ska berätta mer utförligt om det senare!

Jag (och Apan) har nu också fått tag i en "hjälpreda"! Har länge efterlyst och sökt medryttare, och from nu kommer Celise att rida Apan minst en gång per vecka! Helt enkelt toppenbra!



Celise och A!

KATASTROF!!!!!

Jag har inte sett min häst på 2 dar!!!
Söndag jobbade jag ju, och Lisa tog hand om Apan. Igår var en skogstur på schemat, men jag försov mig, och hann inte alls till stallet före jobbet. Sånna dagar är det värsta jag vet. Som tur var så var kajza lite ledig, så hon fixade stallet åt mig. Tusen tack för hjälpen!
 
Imorse fick jag äntligen träffa världens finaste häst! Morron i stallet, kylan har lagt sig, och det snöar! Hade det inte snöat så hade Apan fått gå ut naaaaken idag! <3
Så såg det ut imorse...
 
Ikväll står det dressyrträning på schemat, faktiskt terminens första, eftersom jag ju inte kunde rida sist... Ska bli så kul, jag är TAGGAD! 
 
Bäst-Hästan. <3
 
 

Kallt...

Helgen bjöd som sagt på kyla... Jag har dessutom jobbhelg, så igår fick Apan vila och gå i hagen. Idag har Lisa lånat henne för en tur i skogen med Arne, deras nya häst. Har inte hört nåt annat än att det gått bra...
 
Bjuder på 2 bilder från Fredagens WE-träning. Fotade av Liselle, kameran tillhör Johanna Åkerlund.
 
 
Duktiga! 
 
 
 

Working Equitation!

Igår fick Hästan prova WE! Dock inte med mig på ryggen, eftersom jag är lite för feg för att testa nya saker + att jag har fått ridsår i baken, och är lite nojjig för att rida då... :-S(Mer om ridsår och dess ev efterverkningar kan ni läsa i den här bloggen!
 
Iallafall lånade jag ut Hästan till min kompis Cecilia. Hon var hästlös och ville prova, och jag hade en häst som jag ville prova, men inte rida själv. The perfect Deal, eller hur? 
Blev mycket tankearbete för Apan igår alltså. Själva "hindrena" var inget problem, hon är trygg med olika saker såsom koner, hinderstöd och plastband etc. Det stora eldprovet var att nästan samtliga hinder innehöll en "backningsfas". Enda gången min häst kan backa utan att tramsa är när hon blir istadig och envis och gör det i hundranitti. Då backar hon tills hon reser sig. 
Iallafall så fick hon prova stå still medans Cecilia flyttade koner mellan hinderstöd, stå stilla vid ett bord medans cecilia tog upp koner, Öppna en "grindslana" samt backa i ett L. Av allt det där så var största problemet att få henne att stå stilla samt då också att backa "rätt". 
Det gick iallafall jättebra, även om hon blir överambitiös. När hon väl förstod det där med "backa och gör det flera steg" ville hon gärna förekomma sin ryttare och backa mer och mer. och det där med att stå still är ju inte favoritgrejjen, man får tala om att det ska vara stopp flera ggr. I övrigt uppförde hon sig som ett ljus, och jag är lite impad och stolt över min fina häst!
 
Hon fick även gå lite i trav och lite galopp, och Cecilia konstaterade samma sak som jag: Skillnaden mellan höger och vänster galopp är milsvid! Tyvärr, men vi jobbar ju för att göra det bättre!
 
Jag var så inne i övningarna igår att jag inte hann fota nåt, så tyvärr får ni inga bilder från gårdagen. Ni får nöja er med att se en fin vinterbild på Världens Bästa Apache! <3
 
 

Påminner igen!

Ni glömmer inte frågestunden? Den avslutas imorron Söndag klockan 18.00! Klicka här för att komma till inlägget!
 
Mörkt och kallt, men myyyysigt!
 
 
 
 

Lördag!

och kylan har återvänt. såhär såg termometern ut igår kväll:
och imorse hade temperaturen sjunkit ännu lite till.
 
Ridpass igår; Hästan fick prova WE. Kommer en utvärderinbg på det passet senare.
Ha det gott, klä på er väl!
 
 
 

Allt är lätt när poletten väl trillat ner!

Usch, nästan äckligt hur fin Hästan var på gårdagens ridpass.
Jag tog mig i kragen och red ett PLANERAT ridpass i ridhuset. Planen var att jobba igenom henne ordentligt i båda galopperna. Vilket egentligen inte hade behövts, för inledningsvis var hon redan kanonfin.
Red lite voltarbete i trav, med mycket övergångar mellan skritt och trav. Jobbade lite sidvärts längs medellinjen.(Tack för speglar på kortsidorna i gamla RH!!!) Hon var jättefin, lydig och arbetsvillig. 
I galoppen sen började jag med att jobba henne på volt, red framåt så hon skulle få komma igång. Därefter tog jag ihop galoppen lite och minskade volen i båda galopperna. Sen jobbade vi efter långsidorna i galopp, och då mest i vänster galopp. Lite samlad öppna, rida framåt, lite mer öppna och sen avbrott. Lite sånt jobb även i höger, men det är i vänster hon behöver det mest. Funkade tokbra, hon väntade på varje kommando, var lugn och lätt.
Red sen lite bakdelsvändningar på volten, och avslutade varje vändning med en galoppfattning. Hon taggade upp lite, vill gärna förekomma mig när hon blir ivrig. En skrittpaus, och sen på't igen.
 
Seriöst, igår hade jag kunnat rida nästan hur länge som helst. Passet blev runt 50 minuter långt, och Hästan var trött, men NÖJD efteråt! <3
 
Allt är lätt när poletten väl trillat ner! Gammal bild!
 
 
 

Ridning vinter/sommar?

Hur gör ni nu när det är vinter, kanske lite kallt, förhoppningsvis snö ute... Rider ni mer eller mindre, och framför allt, lägger ni upp era hästars motionspass annorlunda?
 
Jag tänker, på sommaren är ju den tiden då man VILL rida och spendera tid i stallet. Sol, gräs, förhoppningsvis varmt... umgås med en solvarm vän som stinker grönska.<3
Vintern kan ju vara lite motig, med kyla och kanske is, vissa måste brodda på för att ta sig någonstans, alla kläder man måste ha...
 
 
Jag har ju inte ägt min Hästa mer än snart 6 månader, så egentligen kan jag inte exakt säga hur jag gör. Däremot hur jag BORDE göra.
Sen jag kom hem från stockholm har jag varit grymt lat. På 3 veckor blivit uteritter och en helgträning + att hon ju stått FÖR MYCKET pga de förbaskade skorna... Så har det varit kallt(-33 grader!!!!) och det är ju ingen temperatur när man gärna slänger på en sadel och ger sig ut... Nu har jag visserligen nära till ridhuset, men jag har saknat inspiration och framför allt MOTIVATION. Har jag inte ett planerat ridpass med målsättningar så ger jag mig inte gärna in i ridhuset och jobbar. Känns som att passet då blir lätt oseriöst, alt att vi blir mer osams, och det ger inte ett dugg. Därför rider jag hellre i skogen, så får Apan sin dagliga motion iallafall. Jag rider alltid i alla gångarter, om det inte är nåt speciellt.
 
 
Nu är ju alla hästar olika individer, och behöver arbeta olika mycket. Apan är ju inte olycklig av att gå i hagen med sina kompisar och äta hö en vecka i sträck. Däremot blir JAG grymt olycklig när jag, efter att veckan gått, ska rida och hon är pigg som attan och bara tjafsar. Apan är en individ som behöver jobba både fysiskt och mentalt varje pass.
På vintern kan jag tycka att det är viktigt att rida. Hästarna kanske står mycket stilla i hagen, kanske äter hö etc. Jag får som för mig att de blir stelare, och av den anledningen behöver iallafall "joggas igenom" en gång per dag? Det är ju skillnad på att hästen är varm för att den har täcke på sig, och att den är varm och fräsch i leder och muskler.
Sen fryser ju vattnet på vintern om det är minusgrader, vilket gör att hästarna inte kan dricka sig otörstiga alltid när de vill. Många hästar klarar sig bra med att dricka inne när de står på stall, och sen dricka någon gång ute, alt äta snö. Men det finns också de som har känsligare mage, och kolikrisken är större när det är kallt. Både pga avsaknad av tex bra tempererat vatten i kombination med att de står mer stilla och äter mer hö för att hålla värmen.
 
På sommaren äter ju hästarna konstant också, iallafall när de går på bete. Men då är det inte torrare hö de äter, utan gräset innehåller ju vätska också, som i sin tur smörjer upp tarmsystemet. Självklart behöver de fortfarande vatten att dricka, speciellt om det är varmt ute. Men på sommaren tror jag inte att det är lika viktigt att hästen rids varje varje dag, iallafall inte i syfte att hålla igång kroppen på den. Har man däremot ehäst som har eller har anlag för fång ska man absolut hålla den i trim. Och då tror jag att det är viktigast i vilken form hästen är då den släpps på bete, samt att man tillvant den ordentligt. Och, inte att förglömma, vad man har för typ av bete.
Även på sommaren finns ju kolikrisken. Hästen dricker för lite en varm dag, eller äter mycket gräs som har sandrot/äter rötterna. Det är inte alltid sanden passerar genom tarmsystemet, utan på en del hästar blir den kvar i magsäcken och ligger där och ställer till det.
 
Planen, och det jag föredrar, är att min häst ska ridas regelbundet Aug-Maj(dvs höst-vinter-vår) och sen få sommarvila. Hur då motionen ser ut kan man ju inte veta, vissa veckor blir det ju mera skolridning än andra. Men det är ju inte hela världen, så länge hon går regelbundet. och som sagt, hon mår inte dåligt av att vila en kortare period. Det är bara min huvudvärk...
 
Vad har ni för tankar, och hur gör ni?
 
 


Usch...

Känner mig helt totalt ur gängorna idag... Sovit 8-16, vaknade dock kl 10 OCH kl 13, och var KISSNÖDIG! Ni vet sådär nödig så man nästan inte hinner på toa dessutom... Det är ju inte lite sömn heller, så borde inte vara såhär trött... Fryser som attan gör jag också, fast jag har dubbla långkalsonger och tjocktröja på...
 
Iallafall, sitter på jobbet och äter glass. Har gjort allt på To-Do-listan, så what else? Hoppas natten går fort, så jag får börja jobba på att bli människa igen... Imorron blir det bara någon timma sömn på dagen, sen SKA jag ut och rida...
 
Bjuder på en jättesöt härlig bild som jag snattat på Facebook:
Föreställer Cazphian Zäta 5 år och Dumle 7 år. De är Bästa Buskompisar, och visst ser det ut som om de precis ställt till med nå ofog? Bilden är fotad av Kicki som äger bägge hästarna.
 
 
 

Torsdag!

Idag är jag hårt drabbad av latmasken. det händer inte just nåt alls, förutom att cirkusen med mitt jobbyte är igång. För from 1/2 börjar jag på mitt nya jobb, och det är något jag verkligen ser fram emot!
 
Apan fick vila och bara gå i hagen idag. Var bara och mockade och fyllde hö. Snart på G till jobbet, sista natten nu, sen ledig 2 dagar.
 
 
Tills vidare: Glöm inte frågestunden: http://touii.blogg.se/2014/january/fragestund.html
 
 
 

Bilder!

Snodde några bilder från Facebook. Min Apa, med Celise på ryggen. Celise är BÄST och sköter och rider min skatt när jag är ute på kaninäventyr. Än en gång TACK vännen, du anar inte hur mycket det betyder!!

 
 
 
Apan och Celise funkar toppenbra ihop, och det är skönt. Hon kan ju vara lite egen, Bäst-Apache!
 
Celise och hennes syster bloggar här!(Där har celise lagt upp en film på när hon och Apan hopptränar!)
 
 

Internet...

Sociala medier som jag använder regelbundet/dagligen:
Facebook. Hedda Degerman
Instagram: Touii86
bloggen: http://touii.blogg.se
 
5 bloggar jag besöker regelbundet:
http://boldpest.blogg.se
http://kajza.horseworld.se
http://www.ponnysanning.se
http://brkryttare.blogg.se
http://molanders.blogg.se
(Är ofta inne på flera, men dessa 5 är mina mest besökta!)
 
Övriga hemsidor:
www.brk.nu
www.skhrf.com
www.bdkh.skhrf.com
 
Bjuder på lite egopics.
 
 
 
 

Tisdag 21/1 2014

Och idag är temperaturen utomhus mer human. Faktum är att det nästan känns varmt ute!
Bara 10 minus i skrivandes stund! ;-)
 
Vilken känsla iaf, att åka till stallet och mötas av det här:
Ungefär som: "Hej matte, ska vi jobba idag?"
 
Jag jobbar ju natt i veckan, så rider och fixar stallet på kvällskvisten. Blev en skogstur i mörka skogen. Vi mötte nåt djur som jag tror var en räv, men kan också varit en större katt..
Idag var då hästan lagom, inte studsig och jobbig, men ändå pigg och arbetsvillig. jag provade lite "nya" grejjer efter tips jag fått i helgen. I galoppen började jag rida lite framåt. Inte "full fart" utan bara långa galoppsprång. Då blir galoppen lite lätt fyrkantig, men jag valde att ignorera. Sen minskade jag upp, så galoppen blev kort-kort, tretaktig och gungig. När jag sen släppte på lite igen fortsatte galoppen vara tretaktig, men hon drog ingenstans, utan var väldigt lättjobbad!
Mellan galopparbetet och sista travarbetet fick hon skritta på lång tygel också. Inget jag brukar göra mitt i skogen, eftersom hon ju har så himla bråttom om hon vet att vi ska hem. Svårt att få ren skritt då...
men idag funkade det, och i sista traven gick hon som en klocka. Bar sig själv och vilade i steget. Härligt!
 
Nog gör det sitt att hon fått gå ordentligt i helgen, men tror också att själva galoppjobbet med konceptet Framåt-Tillbaka-Framåt får henne både fokuserad men också mer lösgjord. Helt klart ett toppenpass, och funderar på att göra om det imorron... 
 
 
 
 

Önskelistan 2014.

Tycker det här är en klassiker, iaf för oss som är hästägare och tränar eller tävlar. Jag är i skrivandes stund inte säker på om jag och Apan kommer att tävla något under året. Dels beror det ju på utvecklingen, samt att vi båda håller oss friska och i form, men jag har ju ingen aning heller om jag någonsin kommer våga/kunna få in henne i en transport. Vi ska börja träna lastning iallafall, ska bara söka efter den rätta hjälpen först!
 
iallafall är detta min önskelista för 2014. Vad jag vill att apan ska ha, samt en del saker som hon "behöver".
 
Ett halstäcke. Jag tycker halstäckena är bra, eftersom de täcker hela hästen. Inte för att jag tror att Hästan fryser, om det inte är typ 25 minusgrader, men det är skönt å slippa ha en skitig och blöt häst när man ska rida...
Dessutom har det ju gått ett par täcken under hösten/vintern, eftersom det kan gå rätt vilt till i hagen om dagarna. från Börjes.
 
Nya benskydd. de jag har på henne nu är gamla som gatan, men fyller dock in funktion. Om det inte hade varit så att de håller på att gå sönder. Så nya benskydd är viktigt! Från Börjes.
 
En förbygel med martingal hade inte alls suttit fel. Hon har ju martingal endast vid hoppning, och den fyller också sin funktion. men det finns en "flärp" på den som jag fastnar i med tygeln i tid och otid + att det är svinsnyggt med förbygel... Från Hööks.
 
Sadelgjord med magplatta till hoppningen. Vet ej om det behövs, men för att vara på den säkra sidan lixom. Hon har ju grymma framben, och är snabb som attan med att dra upp dem högt! från Hööks.
 
En "riktig" padd att ha under sadeln, istället för den beiga versionen hon har nu... Till dressyrsadeln, som är lite för vid i dagsläget, men byter jag till en smalare bom blir den istället lite för smal... Från Hööks.
 
En ny allroundsadel, i samma utförande som hennes dressyrsadel! Den allroundsadeln hon har nu sitter bra, och hon verkar trivas med den, men det gör INTE jag! Hård som sten... Från Hööks.
 
Hon har ju ett sånt här blått pannband, men det har lossnat så mkt stenar från det, så det börjar vara läge att köpa nytt... funderar också på det här med färgmatchning. Hon passar grymt bra i royalblått, men kanske grönt också? Alternativt ett vitt, så kan man matcha schabrak hur man vill sen. Från Hööks.
 
Svinigt fint pannband, i rätt blå kulör! Till en framtida tävlingsutrustning? från Hööks.
 
Några nya, fina schabrak i "rätt" färg?

Skulle tro att fortsättning följer...;-)
 
 
 
 

Frågestund!

Jahapp, har som trist idag, så vi kör en frågestund. Vad vill du veta om mig, mina kaniner, min häst eller har du bara någon fråga i allmänhet?

Fråga på... 
 

(Gammal skitbild.)
 
 
 
 

Bildbevis.

När man vaknar och ser det här:
... Då vill man bara skena tillbaka till sängen och vrida upp termostaten inne.
Bilden tagen Söndag morgon.
 
 
 

Utrustning/Outfit.

Vad tycker ni, rent allmänt om det här med utrustning? vad är viktigt och vad har man bara "för att" liksom?
 
Jag tror att jag är en basic-person, dvs inte krångla till det för mycket. - Iaf till vardags. Sen tänker jag lite antingen eller. Brunt eller svart - INTE båda. Sen är det viktigt att varje del har en funktion, och att man kan motivera varför man använder vissa saker.
Apache har ett vanligt remontträns både i skogen(när jag inte rider på hackamore) och på träning. jag tycker att Remontnosgrimman är bästa alternativet. Tidigare gick hon på Pullarnosgrimma jämt, och det förstår jag inte varför, JAG anser inte att den behövs.
Just nu går hon på vanligt 2-delat bett på bana, oftast hackamore i skogen. Tidigare har hon gått på rakt vanligt bett, men det för mig var som att köra cykel. Jag fick som ingen kontakt. Ungefär som med hackamoret, fast hon blev mera trutig och tung. Hackamore rider jag på i skogen för att hon blir stark, och då är trycket bakom öronen/över nosryggen bättre än att jag måste ta i för kung och fosterland för att få kontakt i munnen.
Allroundsadel vid hopp/skogsturer och dressyrsadel vid dressyrjobb.
Martingal och benskydd vid hoppning, benskydd även vid longering/tömkörning.
 
Vad tror ni om att matcha henne i royalblå? Iallafall i hoppningen, och endast pannband-schabrak. Också svart träns, sadel och benskydd + att min utrustning är svart. Skäckar kan man ju matcha med fler färger, men det är viktigt att det inte blir för mycket, för då blir det lätt lite "clownigt". mest troligt kommer hon aldrig heller att få gå med huva, för det blir för mkt och totalt överdrivet. isåfall en svart diskret och bara om hon MÅSTE ha en...
I dressyren tänker jag mera åt vitt-grått hållet. Något som syns mot hennes vita och svarta päls, men inte för skrikigt.

Vad har ni för tankar ang matchning med utrustning?
Är det samma sak att ha dyra, snygga märkesgrejjer och att vara hel och ren och ge ett prydligt putsat intryck?
 
Världens snyggaste mössa...Sssss...;-) Finaste Apan!
 
 
 

Helgen 18-19/1

Hej hopp!
Kylan har slagit sina klor i norrbotten och Boden! På fredagens ridtur var det runt 20 minus. På Lördag em/kväll skönk temperaturen ner mot 30-strecket, och där har det stannat... Inte kul å vara ute och på språng då inte.

iallafall så har vi hopptränat för jane i helgen! Åh SHIT, vilken fin häst jag har!!! För det första så har vi utvecklats så pass mycket och "ridit ihop oss" så att nu bråkar vi inte så mycket längre, utan samarbetet finns där! mer eller mindre ibland, men känslan är såååå härlig när det sitter.

Olika övningar med serie, markbommar och småbockar på lördagen och bana på söndagen.
Vad som känns mest är att Apan är lugnare, väntar mer på mina kommandon än tar saken i egna händer och bara drar iväg. Sen blir hon ju lite yster och på, men det är en positiv egenskap eftersom hon ju tycker att det är roligt.
En kort filmsnutt från lördagens pass:
https://www.facebook.com/photo.php?v=802905783059137&set=vb.100000191687875&type=2&theater (klicka på länken)
 
På söndagens banhoppning var hon det finaste ever, och ÄNTLIGEN ramlade poletten ner för MIG. För det är ju så att när det blir fel så handlar det om att ryttaren inte gör rätt/inte är konsekvent. Tror det var bästa banhoppningsrundan hittills på min dam. Ojojoj så kul!
 
Gammal bild.
 
Imorse visade termometern 32 minusgrader, när jag var och släppte ut hästarna. Jag skulle dessutom jobba natt, så har sovit hela eftermiddagen sen jag kom hem från stallet. Apan har således vilat idag, men imorron är ett ridpass inplanerat! 
 
 

Fredag!

...Och stallet är redan klart å Hästan riden. Blev en skogstur på morronkvisten, hade ändå morron och utsläpp i stallet.
Det är ca 20 minus ute och jag hade ingen lust att bråka med skäckdamen idag, så vi tog bästa utvägen. -Skjutbanebacken! En längre backe, inte alltför långt ifrån stallet med varierande lutning.
Perfekt för att rasta pigga hästar i!





Red totalt 4 svängar i den. Började med en i trav, givevis med tempoväxlingar. Sen släppte jag henne i galopp en gång, och sen en gåbg höger och en gång vänster i lugnare tempo.
Efter 3:e vändan var Apan rätt nöjd, men kan inte bara galoppera i ena galoppen...

Frös inte, förutom om någon tå. Vinterskogen är så vacker och egentligen ganska härlig...
Nu taggar vi iallafall för hoppträning i dagarna 2! :-D

Inatt anlände förresten Apans nya kille. 7 år gammal från tyskland. Verkar trevlig, hoppas de kommer funka ihop. :-)


mobilbild.


Veckan...

Apans vecka ser ut som följer:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Nya fötter, skogstur
Onsdag: Skogstur, lite mer än Tisdag
Torsdag: Ridhuset, lättare dressyrpass
Fredag: Ordentligt ridpass, inne el i skogen.
Lördag - Söndag: Hoppträning för Jane.
 
 
 
 

Onsdag!

Stallet blev färdigt tidigt idag! Jag hade ju morgonfodringen, och passade på att rida på en gång.

Idag var Apan sådär pigg och trotsig och skuttig som hon blir när hon har för mkt energi. Anledningen till att hon i princip aldrig ska vila helt. Än svårare blir det ju när det är så kallt att man själv är klädd som michelingubbe, och knappt kan röra sig! Jag vet ju att min position med kroppen är det absolut viktigaste hela tiden, men påbyltad blir det svååååårt!
Nå, vi tog oss både ut och hem, hästan kändes nöjd och jag är ganska nöjd...




Kistamässan 2014!

Japp, Även i år började kaninhoppningsåret på BÄSTA sätt!
Att sätta sig på ett tåg, åka 13 timmar genom Sverige med sina kaniner, för att tävla i 4 dagar. Kan det bli bättre? Nej, det kan det inte.
 
Dock satte jag mig aldrig på nåt tåg. Hade fullt upp med jobbet, så för att hinna i tid till mässan fick jag ta Flyget. men Malte, den enda kanin jag hade med mig, han fick åka tåg med mina klubbkompisar.

Överlag var det bästa Kistamässan ever för min del. Jag fick tillfälle att stressa ner och slappna av, samt umgås med några av mina absolut bästa vänner. Något jag behövt göra LÄNGE! Inte blev det mindre roligt när Malte dessutom presterade (sitt) max! 2 pinnar av 4 möjliga samlade han ihop, och en 16:e plats i Sollentunacupen.
 
Nu är jag taggad till tusen på kaninhoppning, så i söndags tog jag med mig Malte, Wirran och Conny och satte mig på Bussen till Skellefteå. Bästa grannklubben, jätteroligt att få tillfälle att tävla igen så snart! :-D Och kaninerna presterade igen! Pinne i lätt till Både Wirran och Conny, och en svårpinne till Malte.
 
Igår bokades biljetterna till nästa kaninresa: SM i Rak bana och Längdhopp 2014, som går av stapeln i Gävle 7-9 Mars. Då är planen att jag ska tävla med Joker, Ubbah och Malte.
 
Ubbah var förresten parad med Monnie, och skulle fött i fredags. Dock kom inga bebisar förrän söndag morgon, dödfödda. Eller, en kom på söndag och en på måndag, 2 st gigantiska ungar. Var orolig också för att det skulle finnas bebisar kvar som hon inte fick ut, så igår morse fick jag åka akut till djursjukhuset och röntga. Inga bebisar kvar som tur var, men de vätskade upp henne lite eftersom hon var trött och medtagen. Väl hemma igen piggade hon på sig, och efterbörden kom ut.
Idag är ubbah sitt vanliga jag, äter och dricker och surar. Nu är det slutavlat på henne iaf... Inte alla historier som har ett lyckligt slut! men tävla ska hon få göra ett tag till, så länge hon fortfarande är fin och fräsch i kroppen.
 
Världens Bästa Malte från Kista. Fotat av: Himlens Hoppkaniner.
 
 

Fortfarande Tisdag!

Och nu är allt gjort, som jag hade på agendan. Imorse var ju hovis ut och fixade nya fötter till Apan. Hon har ju varit lite knackig, speciellt igår. Mest troligt har det varit skorna som bråkat, för det har gått alldeles för lång tid sen sist!
Nu är det iaf gjort, och vid nästa skoning är det näst intill dags att plocka av dem inför sommaren! :-D
 
Nu i em/kväll har jag varit till stallet och ridit och fixat upp henne. Pigg och fräsch var hon, och dessutom snorpigg. Oväntat? Nej, hade blivit direkt orolig om hon inte hade haft en raket mellan bakbenen! 
En lagom tur i skritt och trav blev det idag. Hon har ju stått mindre än en vecka, så imorron blir det lite mer gjort på ridturen. 
Sen passade jag på att tvätta upp hennes skitiga ben och svans. Egentligen hade jag velat tvätta upp hela Hästan, men det är inte så klokt med tanke på alla minusgrader ute. -23 för att vara exakt. Avslutade stalldagen med att mocka hagen. Har lite kvar på veckans To-Do-In-The-Stable-Lista, såsom persedelvård och frisering av Hästan, men har ju helgen ledig också!
 
Snart är jag på väg i säng. Tidigt upp och släppa ut hästisarna imorron bitti! :-)
 
Vacker!
 
 
 

Apache: juli-dec

Ojojoj. Sååå mycket som har hänt under de 5 månader jag ägt min underbara, fina Hästa!

När "smekmånaden" var över, och hennes rätta jag kom fram var hon inte rolig. Vi bråkade konstant över nån veckas tid, hon testade gränserna hela tiden. Allt från att stanna och vägra gå när jag red, till att dra iväg/försöka springa över mig när jag ledde henne.
Usch, då ångrade jag mitt köp MYCKET!

Men det gick över, till sist accepterade hon mig som ledare. Som en utandning, helt underbart när vi började jobba tillsammans istället för emot varann.
Hon kan fortfarande ifrågasätta, men efter lite lätt tjafs är det alltid jag som får sista ordet.

Ridningen då? Jo, vi har jobbat ihop oss, så vi har ett fungerande signalsystem, och därmed blev ridningen så himla kul!
Hon gillar ju att jobba, och man känner hur nöjd hon blir när hon får bekräftelse på att hon gör RÄTT!

Under 2014 ska vi fortsätta jobba med styrkan hennes, nu när hon har en bra grundkondition och är ridbar på riktigt!







Min Älskade Hästa!♥

14 Januari 2014

Ett av mina nyårslöften: kicka igång bloggen igen!

Idag is the day att göra det! I eftermiddag/kväll kommer en liten uppdatering om vad som hänt sen sist samt vad som är på agendan inom kort. :-)



Mobilbild från i höst.

RSS 2.0