Söndag!

Idag har jag, kajza och Elina varit ute och gjort skogen lite mindre säker. red som vanligt på Chira, och idag hade hon inte mycket energi över varken till att springa eller stöka...
Vi red vanliga svängen, dvs stora slingan, och de vanliga övningarna... Först skjutbanebacken upp, där vi rider i galopp i arbetstempo c:a 2/3 av backen om det går, och sen låter de gå för fullt sista biten. sen berstår första delen av slingan av små "berg-och dalar" där vi använder de små bergen att rida galoppfattningar på, och sen skrittar när det går nerför. Sen är det en längre sträcka där det går plant alt uppför, och där galopperar vi i arbetstempo igen. och en sista svacka där det blir skrittpaus några minuter, och så en plan galoppsträcka igen.
 
Iaf så var inte Chiran alls nå sugen på att vara med Harry och Uriel idag. När vi red första svängen uppför SB-backen och galoppfattningarna i början var hon pigg och framme för skänkeln, men sen nästan dog hon.På de längre galoppsträckorna kom hon mycket på efterslänten och galoppade på i sin egen takt. Visserligen positivt att hon kunde behålla sitt lugn och galoppera rätt så kort, men jag hade velat ha den extra framåtbjudningen för att korta och länga... Nu blev det mycket jagande framåt istället.
 
vi avslutade med att rida 2 extra vändor uppför skjutbanebacken, första gången accelererade hon ingenting och vi kom upp jättelångt bakom de andra 2. Andra gången accelererade hon en bit i slutet, för att det kom en skidåkare bakom henne, som hon reagerade på. 
Annars var hon otroligt fin idag, förutom att hon var lite trött. Fin i munnen, svarade på bra för skänkeln i skritten och traven etc. Det var också mkt störande moment ute, skotrar och skidåkare tex. Hon är inte rädd för dem i vanliga fall, men nu kom de 2 ggr som överraskningsmoment. Första gången tvärnitade hon och glodde när det kom en skoter, andra gången var när hon låg efter i backen och skidåkaren kom. ;-)
 
Nej, idag kändes hon tröttare än hon brukar, men det var ändå en härlig tur, och vi hade kul som vanligt.
 
Gammal bild på Chira, men redan då var hon något rundare än vad hon ska/bör vara. Fin <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0