Hästpresentation #1

Jag tänkte ge er en kortare presentation av Dumle. Honom kom vi i kontakt med efter en mycket tragisk helg. det var värsta tiden på året, höst, regn, lera... och 2 av våra fina ridskoleponnysar hade insjuknat i kolik och strukit med. inte samtidigt, men med mindre än 72 timmars mellanrum. Cissus och Skäcken, Vila i frid. <3

Ni kan tro att när det blir ett sånt dramatiskt och abrupt slut på 2 älskade vänners liv undrar man hur världen kan fortsätta existera. Efter att Skäcken tagit sina sista andetag i ridhuset på klubben kändes det som om exakt allt var över. Hur skulle vi kunna åka hem och fortsätta leva, med vetskapen om att de 2 inte fanns kvar i livet? Hur skulle vi kunna ha lektioner igen på måndagkväll, utan cissus och skäcken. och hur förklarar man för barn att det som inte får hända ändå händer, och varför? det var så tungt att bära då, men samtidigt kände man sig lätt om hjärtat eftersom man varit med om mycket smärta och lidande för 2 fina arbetskamrater och individer, och nu var det äntligen över.

Iallafall, vi behövde nya ponnyer till ridskolan, och styrelsen ville gärna ha förslag. Vi googlade runt lite, och såg Dumles vackra lilla ponnykropp fylla rutan. Att han var ung, endast 2 år gammal, var förstås ett minus. Ridskolan var i behov av ponnyer som kunde användas. jag och mna systrar kunde dock inte sluta tänka och drömma om Dumle, och i början på november tog vi tåget ner till södra sverige i syfte att spana in honom. Eler, Malins plan var att tävla på KrokSM i kaninhoppning, men jag och kajza mellanlandade i stockholm och därefter åkte vi till Köping, och Måsta ponnyridskola.

Efter att vi sett honom, känt på honom, hälsat på honom och pratat med Malin, hon som ägde honom var vi säkra. Han skulle få flytta upp till Boden.
I slutet av November kastrerades Dumle, och den 16 december anlände han med lastbilen till Bodens Ridklubb. Inte speciellt berörd av resan, men väldigt nyfiken på all snö vi hade.
Där började Dumles äventyr, och de är inte slut på många, långa år än. Vill ni veta mer om Dumle?
Han har sin egen blogg där ni kan läsa mer om honom och vad som händer i hans liv. --> Dumles Dagbok


jag och min <3:e Ponny!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0